غذای سنتی

پلو شوشتری

یکی از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ شهر شوشتر در استان خوزستان پلو شوشتری است که طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه این غذای خوش عطر و طعم خیلی راحت و آسان است و سریع می توانید این غذای دلچسب و محبوب ایرانی را آماده کنید و از خوردنش لذت ببرید.

 

مواد لازم:

>> گوشت گوسفند: نیم کیلو (خرد شده)

>> برنج: ۴ پیمانه (از قبل بخیسانید)

>> زعفران: کمی (دم کرده)

>> زیره: به مقدار لازم

>> روغن: به میزان لازم

>> زرد چوبه: به ميزان لازم

>> شويد خشک: یک دوم  پیمانه

>> پياز: ۱ عدد نگینی خرد شده

>> لوبيا چشم ‌بلبلی: ۲ پیمانه (پخته شده)

>> فلفل سیاه: به میزان لازم

>> نمک: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

برای پخت این غذای خوشمزه، درون قابلمه مناسب حاوی کمی روغن ابتدا پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا سبک شود سپس زیره، فلفل و زردچوبه را به همراه گوشت خرد شده به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. در مرحله بعد ۴ لیوان آب به گوشت اضافه کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملاً بپزد. اگر لازم بود مجدداً آب به قابلمه اضافه کنید. در انتهای پخت کمی نمک به گوشت بریزید.

در این فاصله برنج را که از قبل خیساندید بپزید و آبکش کنید. در قابلمه مناسب ته دیگ سیب زمینی یا نان را بگذارید و یک لایه برنج آبکش شده بریزید و مقداری لوبیا پخته شده، شوید خشک و گوشت پخته شده ی بدون آب اضافه کنید و به آرامی با برنج مخلوط کنید. بعد از این که برنج و مواد گوشت را لایه لایه اضافه و مخلوط کردید کمی آب و روغن روی برنج بریزید و درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با شعله ملایم دَم بکشد. در پایان پلو شوشتری را در دیس بکشید و با زعفران تزئین و به همراه ماست سرو کنید.

نوش جان

 

::::: نکته:

>> این غذا را می‌توانید با گوشت قلقلی، گوشت چرخ کرده، مرغ، میگو و ماهی و یا حتی بدون گوشت بپزید.

>> شوید تازه طعم بهتر و ظاهر زیباتری به پلو می دهد در صورت امکان از شوید تازه به جای شويد خشک استفاده کنید.

>> گوشت و لوبیا باید بدون آب باشند تا برنج خمیری نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *