این آبگوشت خوشمزه و لذیذ اصالتاً متعلق به غرب ایران و شهرهایی مثل لرستان، همدان و اراک است. این غذای سنتی با عطر و طعم عالی بسیار مغذی است. آبگوشت بادمجان و کشک نیازی به کوبیدن ندارد ولی در صورت تمایل، میتوانید مواد آبگوشت را بعد از پخت، با گوشت کوب بکوبید.
مواد لازم:
>> کشک: به مقدار لازم
>> بادمجان قلمی: ۲ عدد
>> پیاز: ۲ عدد
>> سیر: ۵ حبه
>> زردچوبه: به مقدار لازم
>> نمک و فلفل: به مقدار لازم
>> گوشت خورشتی یا دنده گوسفندی: ۵۰۰ گرم خرد شده
>> نخود، لوبیا چیتی وعدس : هر کدام ۱ پیمانه (شب قبل بخیسانید)
طرز تهیه:
ابتدا پیازها را بعد از پوست کندن خلالی برش زده و دریک قابلمه مناسب به همراه گوشت، نخود، لوبیا چیتی، عدس، زردچوبه، سیر، نمک و فلفل بریزید و بعد از اضافه کردن چند لیوان آّب روی شعله قرار دهید تا بجوشد بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت و حبوبات بپزند. بعد از پختن گوشت و حبوبات، بادمجان ها را حلقه ای درشت برش زده و به آبگوشت اضافه کنید. در انتهای پخت کشک را اضافه کنید وبگذارید یک ربع دیگر بجوشد.
آبگوشت لذیذ شما آماده شد، در کاسه ای بزرگ با مقداری کشک تزیین و با نان و سبزی تازه سرو کنید.
نوش جان