غذای سنتی

آبگوشت کشک

 

آبگوشت کشک یکی از خوشمزه تزین آبگوشت های محلی است که مختص شهر اراک است ولی در همدان و لرستان و کرمان و کرمانشاه هم پخته می شود.

 

مواد لازم برای ۴ نفر:
– گوشت آبگوشتی: چهارصدگرم
– پیاز: یک عدد متوسط
– چغندر آشی: دو عدد
– نخود و لوبیا: یک پیمانه از هر کدام
– کشک: یک و نیم پیمانه
– نمک و زردچوبه : به مقدار لازم
– نعناع داغ: به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه:
برای تهیه این آبگوشت خوشمزه ابتدا باید یک روز قبل حبوبات شامل نخود و لوبیا را در آب خیسانده باشید و چند بار هم آب آن را عوض کرده تا نفخ ناشی از خوردن حبوبات از بین برود و نخود و لوبیا زودتر پخته شوند.
برای شروع پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد کنید ، چغندر را نیز پوست گرفته و خرد کنید.سپس یک قابلمه بزرگ بردارید و پیاز و نخود و لوبیا و چغندر را همراه دو لیوان آب ولرم درون آن بریزید و روی حرارت کم بگذارید.
حالا گوشت بپزید. باید توجه داشته باشید که وقتی که گوشت آبگوشت شما پخت ، کشک را با نمک و زردچوبه هم بزنید و اجازه دهید تا یک ربع ساعت با حرارت خیلی کم روی اجاق باشد. حرارت آبگوشت باید خیلی کم باشد تا کم کم و خیلی خوب جا بیفتد. این یکی از نکات اصلی برای خوشمزه تر شدن تمام خورشت ها و آبگوشت ها است. وقتی آبگوشت شما جا افتاد باید نعناع داغ را به آن اضافه کنید و سپس کشکی را که از قبل آماده کرده بودید را نیز به آبگوشت اضافه کنید.
حالا باید نخود و لوبیا و چغندر را از آبگوشت کشک جدا کرده و خوب با گوشت کوب بکوبید.

 

 

نکته مهم:
گوشت نباید کوبیده شود و باید آن را یک تیکه در کاسه آبگوشت قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *