فندق خواص بسیاری برای سلامتی دارد و در پیشگیری از بیماری ها موثراست. فندق سرشار از ویتامینهای A ، B۱ ، B۲ ، C و ویتامین E بههمراه املاح معدنی شامل آهن، گوگرد، کلسیم، فسفر، منیزیم، روی و پتاسیم است. در روغن فندق، اسید چرب مفیدی به نام اسید لینولئیک وجود دارد که نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندامها و تنظیم قندخون دارد.
این دانه آجیلی سرشار از چربیهای سالم بوده و مصرف آن در کاهش کلسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL و بهبود سلامت قلب تاثیرگذار است.
– تقویت عملکرد مغز با مصرف فندق
ویتامین E موجود در فندق خواص ضد التهابی دارد و موجب کاهش سطوح استرس و اضطراب می شود و در نتیجه در سلامت مغز تاثیرگذار است افزون بر این، فندق یک منبع غنی از ویتامینهای B۱، B۲ و B۶ است که برای حفظ سلامت مغز و خونسازی مخصوصا در کودکان در حال رشد ضروری هستند.
– با مصرف فندق لاغرشوید
فندق با داشتن مقدار زیادی فیبر، موجب احساس سیری طولانی میشود و راهی برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن محسوب می شود.
– جلوگیری از پیری زودرس با فندق
ویتامین E موجود در فندق با علائم پیری پوست مانند بروز لکههای تیره و خطوط و چین و چروکها مبارزه می کند و در جوانسازی پوست نقش بسزایی دارد، افزون بر این محافظی قوی برای پوست در برابر آسیبهای نور خورشید نیز محسوب میشود، مصرف فندق روشی فوق العاده برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و صدمات ناشی از اشعه ماورابنفش است.
– اگر شیر نمی خورید، فندق بخورید
کلسیم موجود در فندق موجب بهبود سلامت استخوانها می شود و افرادی که لبنیات مصرف نمی کنند می توانند برای دریافت کلسیم از این دانه آجیلی استفاده کنند.
– نقش فندق در پیشگیری از سرطان
بتاسیتوسترول موجود در فندق اثر فوقالعادهای در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان دارد همچنین این دانه آجیلی سرشار از ویتامین E است و اگر سرطان در بدن شکل گرفته باشد، ویتامین E با سلولهای سرطانی مبارزه می کند.
– کاهش فشار خون با فندق
منیزیم موجود در فندق در کاهش فشارخون و کاهش خطر ابتلا به دیابت موثر است.