چاشنی

آجیل نخود برشته و بو داده

 

نخودچی یا نخود بو داده یا همان نخودشور مشهداین تنقلات و اسنک خوشمزه را حتما درعید نوروز ومناسبت‌های غیررسمی با کشمش خوردید.در اینجا طرزتهیه نخود چی خانگی،را با استفاده ازفر وهم بدون فر یاد میگیرید.

 

مواد لازم:
– نخود : ۱ لیوان بزرگ
– نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به میزان دلخواه

طرز تهیه در فر:
ابتدا باید نخودها را بعد از پاک کردن، بشویید و به مدت ۲۴ ساعت در آب نگه دارید تا هم ترد شوند و هم نفخ‌شان گرفته شود. هر چند ساعت آب‌شان را عوض کنید و دوباره با آب ولرم پر کنید، طوری که آب روی نخودها را بپوشاند، چون با خیساندن، حجم نخودها زیاد می‌شود.
آب نخودها را دور بریزید و آبکش کنید. پوست نخود‌ها را جدا کنید و دور بریزید. این کار باعث می‌شود نخود برشته یکدست‌تری داشته باشید. نخودها را در یک قابلمه بریزید و روی آن را با آب ولرم بپوشانید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
۵ دقیقه بعد از جوش آمدن آب، حرارت را قطع کنید. قرار نیست نخودها در این مرحله بپزند و نرم شوند. کافی‌ست از حالت سفت قبلی تا حدی خارج شوند.
فر را روشن و روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. داخل آن را کاغذ روغنی بیندازید و نخود‌ها را روی کاغذ بریزید. سینی‌ را تکان دهید تا نخودها کل سطح سینی را بپوشانند. سینی را برای ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید و بعد از این مدت، سینی را بیرون بیاورید و دوباره با قاشق آن را به هم بزنید.
دوباره سینی را به فر برگردانید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه دیگر بماند تا نخودها کاملا برشته شوند. سپس سینی را بیرون بیاورید و روی نخودها را نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز بریزید و طعم‌دار کنید. کمی که نخودها از حرارت افتادند، می‌توانید آنها را با کشمش، مخلوط و سرو کنید.

طرز تهیه بدون فر در ماهی تابه:
در این روش هم نخود‌ها را مانند روش بالا بخیسانید و آبکش کنید. پوستشان را جدا کنید. آنها را ۵ تا ۷ دقیقه در قابلمه بپزید و آبکش کنید.
در یک تابه تفلون کمی روغن بریزید و بعد از اینکه داغ شد، نخود را اضافه کنید و هم بزنید تا روغن، کل نخودها روغنی و آغشته شوند.
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز یا پاپریکا را روی آنها بپاشید و هم بزنید تا به صورت یکنواخت روی همه نخودها پخش شوند. به مدت ۵ تا ۸ دقیقه به تفت دادن نخودها ادامه دهید تا کاملا سرخ شوند. سپس نخودچی را به همان صورت گرم سرو کنید.

 

 

نکته:
– نخود مخصوص نخودچی به دلیل اینکه کوچک‌تر از نخودهای معمولی یا نخود آبگوشتی ‌است به آن «نخودچی» به معنای نخود ریزه می‌گویند.
– نخودچی میان وعده‌ای مغذی است و به عنوان میان وعده‌ و دسر برای افرادی که مشکل وزن ندارند و کودکان بسیار مناسب است.
– نخودچی کالری بالایی دارد و با هر ۱۰۰ گرم نخودچی چیزی نزدیک به ۳۸۰ کالری وارد بدن می‌شود.بنابراین مصرف زیاد آن باعث ایجاد اضافه وزن خواهد شد. البته ۱۰۰ گرم نخودچی حجم بالایی دارد اما اگر به صورت آجیل مصرف شود می‌تواند خواص و فواید زیادی بر روی سلامتی افراد داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *