غذای سنتی

آش دوغ

 

این آش خوشمزه یکی از انواع آش های سنتی و قدیمی ایرانی است. این آش را در شهرهای مختلف کشورمان با مواد و روشهای متفاوتی طبخ می کنند. البته شهر هایی هستند که آش دوغ شان معروف تر و شناخته شده تر است، از این شهرها می توان به اردبیل، تبریز، سرعین، شیراز، ارومیه، رشت،مازندران و گردنه حیران اشاره کرد.

 

مواد لازم:
– دوغ کیسه ای: دو عدد
– برنج: نصف پیمانه
– تخم مرغ: یک عدد
– سبزی تره، گشنیز، شوید: هر کدام یک بسته
– سیر تازه : یک بوته به دلخواه
– نخود: یک پیمانه

 

 

طرز تهیه:
نخود را درون یک کاسه می ریزیم و روی آن آب میگیریم و حداقل به مدت چهار ساعت کنار می گذاریم تا نفخ نخود گرفته شود البته بهتر است از شب قبل خیسانده باشیم. پس از اینکه نفخ نخود را گرفتیم، آنرا آبکشی می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. دو لیوان آب اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم. حالا اجازه می دهیم نخود به طور کامل بپزد و نرم شود.
حالا برنج را می ‌شوییم، سپس داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. سپس تخم مرغ را به آن اضافه می ‌کنیم و هم می ‌زنیم تا برنج و تخم مرغ با هم یکدست شوند. می‌توانیم یک قاشق غذاخورى آرد گندم هم اضافه کنیم تا لعاب آش بیشتر شود. در ادامه دوغ ها را اضافه می‌ کنیم و کمی مواد را هم می زنیم تا یکدست شوند، سپس قابلمه را روى حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب هم میزنیم.پس از اینکه دوغ به نقطه جوش رسید، نخود پخته شده را به همراه مقداری نمک و ادویه به قابلمه اضافه می کنیم.
سبزی آش را که قبلا شسته بودیم به صورت درشت خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا با دیگر مواد مخلوط شود. حالا درب قابلمه را به صورت نیمه باز قرار میدهیم و اجازه می دهیم آش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. در پایان آش دوغ را با نعناع داغ تزیین و سرو می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *