این آش مقوی و مغذی یکی از غذاهای سنتی و معروف شیراز است که ضمن این که خیلی خوشمزه و لذیذه محبوبیت زیادی هم دارد.
مواد لازم:
– پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری
– نخود ، عدس ، لوبیا قرمز و برنج نیم دانه : هر کدام صد گرم
– فلفل قرمز: به میزان لازم
– پیاز: یک عدد
– زرد چوبه : به میزان لازم
– سبزی معطر (تره، ترخون، شوید): چهارصد گرم
– ترخون خشک: دو قاشق غذاخوری
– گوشت سردست گوسفندی با استخوان: نیم کیلو
– نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
طرز تهیه:
برای پختن این آش خوشمزه ابتدا گوشت را در یک قابلمه به همراه دو لیوان آب ، زردچوبه ، فلفل قرمز و پیاز می پزیم. در این فاصله حبوبات را هم که از روز قبل خیساندیم آبکش می کنیم و با کمی نمک و آب می پزیم. در یک قابلمه کوچک برنج را هم می پزیم.
در ادامه سبزی های معطر را هم خرد کرده و در ماهیتابه تفت داده و می پزیم. بعد از این که حبوبات کاملا پخت، برنج پخته و سبزی های پخته را به آن اضافه می کنیم.
بعد از پختن گوشت استخوان آن را جدا کرده و گوشت را می کوبیم و همراه با آبش به قابلمه آش اضافه کرده و مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا آش بجوشد. در این فاصله نصف پیاز داغ را با مقداری فلفل سیاه و زردچوبه کمی تفت می دهیم و درون آش می ریزیم. حالا ترخون خشک را هم خرد کرده به آش اضافه می کنیم و هم می زنیم.
در پایان برای این که آش لعاب دار شود یک چهارم از آش را جدا کرده بعد از کوبیدن و له کردن آن مجددا درون قابلمه آش بر می گردانیم و هم می زنیم. در پایان بعد از جا افتادن آش سبزی، آن را در ظرف مناسب ریخته و با باقی مانده پیاز داغ تزئین کرده و سرو می کنیم. نوش جان