سوپ و آش

آش عدس

 

آش عدس یکی از مقوی ترین و ساده ترین انواع آش ایرانی است. عدس خواص زیادی برای بدن دارد و به عنوان یکی از مفیدترین انواع حبوبات شناخته می شود. در نقاط مختلف کشور برای تهیه این آش از روش های متفاوتی استفاده می شود. به طور کلی درست کردن این آش بسیار راحت است و میتواند به عنوان یک وعده غذایی سالم و خوشمزه در برنامه غذایی شما جای بگیرد.

 

مواد لازم:
-عدس: یک فنجان
-برنج: یک فنجان
-گشنیز و جعفری ساطوری: دو قاشق غذاخوری
-پیاز متوسط: ۲ عدد
-سیر: ۲ حبه
-آب: ۲ لیتر
-نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
-نعنا داغ: ۳ قاشق غذاخوری
-ماست یا کشک: به مقدار کافی
-روغن: یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:
ابتدا برنج و عدس را به طور جداگانه‌ای در آب خیس کنید.یک پیاز را نگینی خرد کنید و سپس در روغن تفت دهید. به آن کمی زردچوبه بزنید تا خوش‌رنگ‌تر شود. وقتی پیاز نرم و کاراملی شد، سیر ریزشده را هم داخل آن بریزید و تفت دهید. به محض اینکه بوی عطر سیر داغ را احساس کردید، نوبت به زردچوبه و فلفل سیاه است که باید داخل سیرداغ بریزید. سپس به اندازه ۲ لیتر آب جوش روی سیرداغ بریزید. عدس و برنج را داخل صافی بریزیدو آبکش کنیدو بعد داخل قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. بعد شعله را کم کنید تا به آرامی بپزد.
برای اینکه عدس دیرپز نشود، نمک را باید زمانی داخل آش عدس بریزید که کامل پخته شده باشد. سبزی (گشنیز و جعفری) را هم که از قبل خرد کرده‌اید، در ۱۵ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله داخل آش بریزید. بدون اینکه درب قابلمه را ببندید، شعله را کم کنید و منتظر لعاب‌دار شدن آش بمانید.
در پایان یک ماهیتابه روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. همین که روغن داغ شد، نعناع خشک را اضافه کنید. ۱۰ ثانیه بعد شعله را خاموش کنید. ماست یا کشک را هم بزنید و همراه با نعناع داغ روی آش عدس بریزید و سرو کنید.
چند نکته:
– برای لعابی‌تر شدن آش عدس زمانی که پیاز را تفت می‌دهید، یک قاشق غذاخوری آرد گندم را با آن تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود.
– شما می‌توانید از آب قلم گوساله برای خوشمزه‌تر کردن آش استفاده کنید.
– اگر قصد دارید آش عدس با گوشت تهیه کنید، بعد از تفت دادن سیر و پیاز، گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس آب جوش را به آن اضافه کنید. برای مدت حداقل ۴۰ دقیقه صبر کنید تا گوشت بپزد و بعد عدس و برنج را هم داخل آش بریزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *