یکی از غذاهای سنتی خراسان رضوی آش لخشک است که یک آش خوشمزه و لذیذ است و دستور پخت آسانی هم دارد.
مواد لازم برای شش نفر:
– پانصد گرم اسفناج
– صد و پنجاه گرم لخشک (رشته آشی خانگی)
– صدو پنجاه گرم کشک
– روغن و نعنا داغ هر کدام به میزان لازم
– سه عدد پیاز خردشده
– نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
برای شروع اول باید لخشک درست کنید. برای این کار یک پیمانه آرد را با یک قاشق چایخوری نمک مخلوط و سپس الک کنید و یک عدد تخم مرغ و چند قاشق آب اضافه کنید. خمیر به دست آمده را به مدت یک ساعت استراحت دهید و بعد خمیر را با قطر دو میلی متر روی یک سطح صاف پهن کنید و آن را به اندازه هایی به پهنای دو انگشت برش دهید و آن را در آفتاب یا داخل فر تا زمانی که نیمه خشک شوند نگه دارید.
بعد از آماده سازی لخشک ، اسفناج ها را شسته و خرد کنید و در ظرفی مناسب با یک پیمانه آب و کمی نمک روی اجاق قرار دهید.
پیازها را درون یک ماهیتابه سرخ کنید و بعد از طلایی شدن نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید.
حالا درون یک قابلمه دیگر دو لیتر آب و کمی نمک ریخته و زمانی که جوش آمد لخشک ها را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به هم نچسبند. بعد از بیست دقیقه اسفناج های پخته را به قابلمه اضافه کرده و بعد از یک ربع زیر شعله را خاموش کنید. به همین راحتی آش لخشک شما آماده شد حالا پیازها و کشک را به آش اضافه کرده و با نعنا داغ سرو کنید. نوش جان