این آش یک غذای متفاوت وجذابه که معمولا درآذربایجان وتبریزپخته میشه وعلاوه براینکه میتونه به عنوان پیشغذا سرو بشه،این قابلیت روداره که برای وعده ناهاریاشام هم استفاده بشه.طرزتهیه آن هم خیلی راحت و بیدردسره و با مواد ساده و در دسترس،در مدت زمان کوتاهی آماده میشه.
مواد لازم برای پنج نفر:
– یخ: به میزان لازم
– برنج: صدگرم (سه ساعت خیس خورده)
– ماست: نیم کیلو (ترجیحا ترش و محلی)
– سیر رنده شده: دو حبه
– نمک و فلفل: به میزان لازم
– سبزی (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر): به میزان لازم
طرز تهیه:
در یک قابلمه کمی روغن بریزید و سبزیهای ساطوری شده را تفت دهید کمی بعد سیر رنده یا له شده را اضافه کنید و تفت دهید. حالا نمک ، فلفل سیاه ، برنج و ۱ لیتر آب ولرم به قابلمه سبزیها اضافه کنید و اجازه دهید آب داخل قابلمه به جوش بیاد سپس حرارت را کم کنید تا برنج و سبزیها با هم بپزند.وقتی غلظت آن به حالت شیربرنج در آمد شعله را خاموش کنید تا آش سرد شود. آش را در یخچال نگه داری نمایید و هر زمان که میل داشتید یک ملاقه از آن را با دو ملاقه ماست ترش ترکیب نموده، یخ خرد شده را داخل آن بریزید و با چند برگ سبزی تازه یا گردو و پیازداغ تزیین و سرو کنید.
(میتوانید ماست را در تمام آش یخ مخلوط کنید و سپس در یخچال قرار دهید.)