اخیراً محققان ژاپنی قاشقی را اختراع کردند که کمک بزرگی در کاهش مصرف کسانی که فشار خون بالا دارند خواهد کرد. پژوهشگران شرکت کایرین، غول صنعت نوشیدنی در ژاپن با همکاری پژوهشگران دانشگاه میجی قاشقهای الکترونیکی را اختراع کردهاند با نام «قاشق بانمک»؛ این قاشق در زمان استفاده با ارسال یک موج الکتریک، طعم ملکولهای ماده یون در نمک غذا را روی زبان متمرکز میکند و باعث میشود که آدم طعمی شورتر از واقعیت غذا را بچشد و دیگرنیازی به افزودن نمک به غذا وجود نداشته باشد. این قاشق ها به باتری لیتیومی قابل شارژمجدد مجهز هستند و قرار است به صورت انبوه و به قیمت ۱۲۷ دلار وارد بازار شوند.
محققان ژاپنی امیدوارند با این اختراع میزان مواد مضر ناشی از سدیم را در بدن افراد با فشار خون بالا کاهش دهند.