“باسدیرما” یا “باسترما” یک غذای اصیل و سنتی آذری است که اصالتاً از غذاهای محلی و بسیار لذیذ استان اردبیل و آستارا است. این غذای خوشمزه و پُرطرفدار را با گوشت مرغ، اردک و یا ماهیچه گوسفند طبخ می کنند.
با طرز تهیه این غذای اصیل ومحبوب که روش پخت بسیار ساده و راحتی دارد با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
>> تخم مرغ: ۲ عدد
>> برنج: ۴ پیمانه
>> ران مرغ: ۴ تکه
>> کره: ۲ قاشق غذاخوری
>> ماست: ۲ قاشق غذاخوری پُر
>> رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
>> رب آلوچه: ۱ قاشق چایخوری
>> زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
>> هل ساییده: نصف قاشق چای خوری
>> گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
>> روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
>> پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
>> سیر داغ: ۱ قاشق چای خوری
>> ادویه پلویی: نصف قاشق چای خوری
>> پودر گل محمدی: نصف قاشق چای خوری
>> گردو: ۲ قاشق غذاخوری (نگینی خرد شده)
>> سیب زمینی اسلایس شده: به مقدار لازم برای ته دیگ
طرزتهیه:
برای تهیه این غذای لذیذ ابتدا برنج را بشورید و روی آن آب بریزید کمی نمک به آن اضافه کنید و۳ ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد و دانههای برنج قد بکشند.
در این فاصله مرغ را در یک قابلمه به همراه کمی زعفران، نمک، فلفل، یک پیاز کوچک، برگ بو و چند حبه سیر با ۳ لیوان آب بپزید. سعی کنید بعد از پخت فقط نصف لیوان از آب مرغ باقی بماند. سپس مرغ ها را خارج کنید و داخل یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و تکه های مرغ را به همراه پیاز داغ، گردو، زعفران، سیر، ادویهی پلویی، پودرگل محمدی، رب انار وآلوچه را ۳ دقیقه تفت دهید تا مزهها با هم ترکیب شوند سپس از روی حرارت بردارید.
برنج را که خیسانده و کنار گذاشته بودید ، روی حرارت قراردهید تا بپزد؛ کمی زنده تر ازهمیشه برنج را آبکش کنید.
داخل یک کاسه تخم مرغ ها را خوب هم بزنید و ماست، گلاب، هل، زعفران، روغن مایع، نمک و کمی برنج اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و برای ته چین کنار بگذارید.
حالا کف قابلمه را کمی روغن بریزید و سیب زمینی های اسلایس شده را روی آن بچینید. برنج زعفرانی ته چین را که کنار گذاشته بودید روی سیب زمینی ها بریزید ومرغ های تفت داده شده با مواد را روی آن بچینید وکمی از آب مرغ را روی آن ها بریزید و با برنج سفید باقی مانده روی مرغ ها را بپوشانید و ۲ قاشق کره را روی برنج بریزید و باسدیرما را روی حرارت بسیارکم دم کنید.
نوش جان