اگر به دنبال یک شیرینی خوشمزه و خاص هستید بسبوسه را به شما پیشنهاد می کنیم. این کیک لذیذ که اصالتاً یک شیرینی عربی است علاوه بر مصر در یونان، ارمنستان و ترکیه هم بسیار محبوب و پرطرفدار است.
مواد لازم:
>> آرد سمولینا: یک پیمانه
>> تخم مرغ: ۳ عدد
>> روغن: یک دوم پیمانه
>> شکر: یک دوم پیمانه
>> وانیل شکری: ۱ قاشق چایخوری
>> بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا فر را روشن کرده و اجازه دهید با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شود. در این فاصله تخم مرغها را به همراه شکر، وانیل و بیکینگ پودر بخوبی هم بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود. حالا بقیه مواد را اضافه کرده و سپس آرد سمولینا را به تدریج بریزید و خوب مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شود. کف و دیوارههای یک قالب ۲۵ در ۲۵ سانتیمتری را با کره یا روغن چرب کنید و نصف مواد را داخل قالب بریزید و روی آن را صاف کنید(بقیه مواد را کنار بگذارید). قالب را ۴۰ دقیقه در طبقهی وسط فر که از قبل گرم شده قراردهید تا بپزد. بعد از پخت، از فر بیرون بیاورید تا خنک شود. در این فاصله مواد میانی را آماده کنید.
مواد لازم برای مواد میانی:
>> شیر خشک: ۲ پیمانه
>> شکر: ۱ پیمانه
>> پنیر کیبی: ۴ عدد
>> آب: ۲ پیمانه
>> نشاسته: ۴ قاشق غذاخوری
>> خامه: یک قوطی یا ۲۰۰ گرم
طرز تهیه مواد میانی:
برای تهیه مواد میانی همه مواد را به جز خامه با هم مخلوط کرده و روی حرارت کم بگذارید و مدام هم بزنید تا کمی غلیظ شده و حالت فرنی به خود بگیرد. حالا از روی حرارت بردارید و یک قوطی خامه را با آن مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد آماده شده را روی لایه اول کیک که پخته شده بریزید و صاف کنید. در پایان مخلوط باقیمانده کیک را روی مواد میانی بریزید و صاف کنید و قالب را داخل آخرین طبقه ی فر بگذارید و فقط حرارت بالا را روشن کنید تا لایه بالایی کیک پخته و روی آن نیزطلایی شود. در صورت تمایل، بعد از پختن می توانید روی آن شربت بار بریزید.
بسبوسه خامه ای شما آماده شد بعد از خنک شدن بُرش بزنید و با پودر پسته تزئین و سرو کنید.
نوش جان