ترشی به عنوان یکی از مهمترین چاشنیهاست. معمولا ما ایرانیها هر سال در پاییز و زمستان اقدام به تهیه انواع ترشی میکنیم.
مواد لازم:
– یک کیلوگرم چغندر قرمز
– دو پیمانه سرکه
– دو پیمانه آب لبو
– نمک به مقدار لازم
– دو قاشق غذاخوری شکر (دلخواه)
طرز تهیه:
ابتدا لبوها را خوب بشویید، سپس آنها را درون یک قابلمه پر از آب قرار داده و روی حرارت بگذارید تا بپزد. البته توجه داشته باشید که لبویی که در این ترشی تهیه میشود نباید خیلی پخته شود و زیر دندان حس شود. بعد از اینکه به اندازه مدنظرتان پخت، اجازه دهید لبوها خنک شوند و سپس به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید. نمک و سرکه را به لبوها اضافه کرده و کمی بجوشانید تا طعم لبو عوض شود. حالا لبوها را درون ظرف شیشهای ریخته و آبی که درون ظرف وجود داشته را توی شیشه بریزید تا روی لبوها را بگیرید. درب ظرف را ببندید و اجازه ندهید تا هوا وارد آن شود.
هفت روز بعد ترشی شما آماده خوردن است.
نکته های مهم
برای نگهداری انواع ترشی، بهتر است از یک ظرف شیشهای کاملا تمیز و خشک استفاده کنید در غیر اینصورت ترشی شما کپک خواهد زد و طعم ترشی عوض خواهد شد. مدت زمانی که طول میکشد تا این ترشی آماده مصرف شود هفت روز است، در این مدت درب ظرف ترشی را به هیچ وجه باز نکنید تا هوا وارد آن نشود و باعث کپک زدن و خراب شدن آن نشود.