چاشنی

حریره سیر و روغن زیتون

 

سیر یکی از بهترین طعم‌دهنده‌های خوراکی است که در بیشتر غذاهای ایرانی استفاده می‌شود و دارای خواص بسیاری است.

 

مواد لازم:

سیر: یک کیلو
نمک: ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: یک لیوان

 

 

طرز تهیه:
سیرها را پوست کنده و حسابی ریز میکنیم( از خردکن یا غذاسازهم میتوانید استفاده کنید). از ابزار آشپزخانه ی مخصوص له کردن سیر هم می توانیم استفاده کنیم. اگر سیرها به صورت پوره بشه خیلی بهتره.

همه سیرهای پوره شده را توی یک کاسه بریزید. حالا روغن زیتون و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و حریره آماده را توی یک شیشه خشک و تمیز بریزید و روی سطح حریره را با روغن زیتون بپوشانید به طوری که سیرها کاملا در روغن زیتون شناور باشد.

نکات:
– پوره یا حریره سیر با مدت ماندگاری بالاست و کاربرد آن در انواع غذا ، سالاد و… بسیار زیاد است.
– مدت ماندگاری آن داخل یخچال تا یکسال و به راحتی می توانید در منزل درست واستفاده کنید.
– اگر دستگاه میکسر جهت پوره کردن سیر در دسترس نداشتین اصلا مشکلی نداره و میتونید سیرها را رنده ریز بزنید.
– هنگام پر کردن ظرف از سیر و روغن زیتون، حداقل یک سوم از سر ظرف خالی بماند، چون به مرور زمان سیرها در روغن زیتون بالا می آید و ممکن است از ظرف سرریز کند.
– به جای روغن زیتون می توانیم از روغن مایع معمولی هم استفاده کنیم ولی با روغن زیتون خوشمزه تره.
– حریره سیر ممکن است بعد از ۳ ماه کمی تغییر رنگ دهد و رنگ آن تیره‌تر شود که این امر کاملاً طبیعی است.
– برای درست کردن حریره سیر حتماً باید از سیر خشک استفاده کنید. سیر تازه مناسب این کار نیست.
– میتوانیم همین کار را با زنجبیل تازه هم انجام دهیم، زنجبیل را شسته و پوست بکنیم و ریز کنیم و به همین روش در روغن زیتون نگه داری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *