کیک و شیرینی

حلوای اوماج

حلوای اوماج یا به ترکی اوماج حالواسی یکی از انواع حلواهای سنتی و خوشمزه است که با زرد چوبه پخته می شود و اصالتاً متعلق به استان آذربایجان شرقی و شهرهایی مثل اردبیل، زنجان، گرگان، تبریز و ارومیه است. این حلوای خوشمزه و لذیذ به عنوان دسر، در ماه رمضان یا مراسم نذری و مذهبی پخته می شود.

 

مواد لازم :

>> روغن مایع: ۱ لیوان

>> پودر هل: نصف قاشق چایخوری

>> آرد سفید: ۴ لیوان

>> زرد چوبه: ۳ قاشق غذاخوری

>> گلاب: یک چهارم لیوان

>> کره: ۱۰۰ گرم

>> شیر: یک لیوان سر خالی

>> شکر: ۶۰۰ گرم

>> آب: ۲و نیم لیوان

>> نمک: یک چهارم قاشق چایخوری

>> در صورت تمایل می توانید از ۳ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به جای زردچوبه استفاده کنید

 

طرز تهیه:

برای شروع، اگر از زرد چوبه به جای زعفران استفاده می کنید، زردچوبه و نمک را با آرد مخلوط کرده و۴ قاشق غذاخوری روغن را اضافه و خوب ورز می دهیم. حالا شیر را به تدریج اضافه می کنیم و دوباره ورز می دهیم. وقتی آرد حالت گلوله ای یا به اصطلاح شنی پیدا کرد داخل میکسر یا مخلوط کن ریخته و تا زمانی که حالت پودری شود مخلوط می کنیم.

در یک  قابلمه شکر و آب ریخته و روی شعله متوسط  تا زمانی که شکر درون آب کاملاً حل شود می جوشانیم و بعد شعله را خاموش می کنیم.

در یک ماهیتابه روغن می ریزیم، بعد از داغ شدن آرد پودر شده را اضافه کرده و با حرارت کم ۱۵ دقیقه مدام هم می زنیم تا آرد نسوزد و حالت خمیری به خود بگیرد. سپس کره را اضافه می کنیم (اگر خمیر شُل شد نگران نباشید) و ۱۵ دقیقه دیگرهم می زنیم و بعد شعله را خاموش می کنیم و شربت را به حلوا اضافه کرده و بدون وقفه هم می زنیم.

در این مرحله پودر هل را به همراه گلاب و زعفران (اگر از زرد چوبه به جای زعفران استفاده نکردید) به حلوا اضافه و دوباره به هم زدن ادامه می دهیم.

اگر خمیر شُل است، چند دقیقه روی حرارت ملایم دوباره هم می زنیم تا خودش را بگیرد و روغن بیندازد.

در پایان حلوا را در ظرف مناسب می کشیم و بصورت لوزی برش می دهیم یا با قاشق یا چنگال تزیین می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *