حلوای اوماج یا به ترکی اوماج حالواسی یکی از انواع حلواهای سنتی و خوشمزه است که با زرد چوبه پخته می شود و اصالتاً متعلق به استان آذربایجان شرقی و شهرهایی مثل اردبیل، زنجان، گرگان، تبریز و ارومیه است. این حلوای خوشمزه و لذیذ به عنوان دسر، در ماه رمضان یا مراسم نذری و مذهبی پخته می شود.
مواد لازم :
>> روغن مایع: ۱ لیوان
>> پودر هل: نصف قاشق چایخوری
>> آرد سفید: ۴ لیوان
>> زرد چوبه: ۳ قاشق غذاخوری
>> گلاب: یک چهارم لیوان
>> کره: ۱۰۰ گرم
>> شیر: یک لیوان سر خالی
>> شکر: ۶۰۰ گرم
>> آب: ۲و نیم لیوان
>> نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
>> در صورت تمایل می توانید از ۳ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به جای زردچوبه استفاده کنید
طرز تهیه:
برای شروع، اگر از زرد چوبه به جای زعفران استفاده می کنید، زردچوبه و نمک را با آرد مخلوط کرده و۴ قاشق غذاخوری روغن را اضافه و خوب ورز می دهیم. حالا شیر را به تدریج اضافه می کنیم و دوباره ورز می دهیم. وقتی آرد حالت گلوله ای یا به اصطلاح شنی پیدا کرد داخل میکسر یا مخلوط کن ریخته و تا زمانی که حالت پودری شود مخلوط می کنیم.
در یک قابلمه شکر و آب ریخته و روی شعله متوسط تا زمانی که شکر درون آب کاملاً حل شود می جوشانیم و بعد شعله را خاموش می کنیم.
در یک ماهیتابه روغن می ریزیم، بعد از داغ شدن آرد پودر شده را اضافه کرده و با حرارت کم ۱۵ دقیقه مدام هم می زنیم تا آرد نسوزد و حالت خمیری به خود بگیرد. سپس کره را اضافه می کنیم (اگر خمیر شُل شد نگران نباشید) و ۱۵ دقیقه دیگرهم می زنیم و بعد شعله را خاموش می کنیم و شربت را به حلوا اضافه کرده و بدون وقفه هم می زنیم.
در این مرحله پودر هل را به همراه گلاب و زعفران (اگر از زرد چوبه به جای زعفران استفاده نکردید) به حلوا اضافه و دوباره به هم زدن ادامه می دهیم.
اگر خمیر شُل است، چند دقیقه روی حرارت ملایم دوباره هم می زنیم تا خودش را بگیرد و روغن بیندازد.
در پایان حلوا را در ظرف مناسب می کشیم و بصورت لوزی برش می دهیم یا با قاشق یا چنگال تزیین می کنیم.