حتما نام این دسر پرطرفدار آذربایجانی رو زیادشنیده اید.خاگینه دسری مقوی و خوشمزهای است که به سادگی و سرعت تهیه میشود. ترکیبات اصلی خاگینه شیر و تخم مرغ است که هر دو فواید زیادی برای بدن دارد.
انواع مختلف خاگینه ساده با ماست، خاگینه مغزدار، خاگینه قاشقی و خاگینه تبریزی بسیار مشهور هستند.در طبخ خاگینه میتوانید خلاقیتهای زیادی به خرج دهید.
طرز تهیه:
در یک کاسه ۴ عدد تخم مرغ را بشکنید؛ هم بزنید وبه آن به ترتیب ۴قاشق غذاخوری آرد ، پودر هل ، ۳ قاشق غذاخوری شکر و مقداری گردوی خرد شده اضافه کنید؛هم بزنید تا مواد با تخم مرغ ترکیب شوند.
تابهای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. مخلوط آماده شده را دورن تابه بریزید و در آن را ببندید و حرارت زیرش را کم کنید تا تخم مرغ ها خودشان را کمکم بگیرند و بپزند.
در پایان خاگینه را در ظرف مناسب با پودر قند و دارچین تزیین و سرو کنید.
– نکته : به جای پودر قند ازشیره انگور هم میتوانید استفاده کنید.
ارزش غذایی:
تخممرغ منبع مهم پروتئین و ویتامینهای A و D و مواد معدنی همچون روی، سلنیوم، آهن، کلسیم، فسفر و ید است و شیر هم سرشار از پروتئینهای با ارزش، مواد قندی، چربی، املاح مختلف به ویژه کلسیم و فسفر و انواع ویتامینها از جمله ویتامینهای A و D و گروه B و … است.