خمیر پیراشکی یک خمیر معجزه گر است که از آن می توانید در تهیه غذاها و دسرهای مختلف و خوشمزه استفاده کنید به خاطر همین است که این خمیر میان مردم همه کشورها محبوبیت بسیاری دارد. شما می توانید این خمیر را آماده کنید و درون آن را با ترکیبات مختلفی مثل گوشت چرخی پخته، مرغ پخته خرد شده، تخم مرغ آبپز، مواد پیتزا، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، سبزیجات و . . . پُر کنید و یا حتی می توانید با کِرِم پیراشکی و یا شکلات پُر کنید و به صورت شیرینی میل کنید. پس دست به کار شوید و این خمیر جادویی را درست کنید و به شکلی که دوست دارید از طعم لذیذ آن در صبحانه، وعده های اصلی و یا میان وعده لذت ببرید.
مواد لازم:
⫸ شیر: ۲ پیمانه
⫸ روغن مایع: ۱ پیمانه
⫸ آرد: ۵ پیمانه
⫸ تخم مرغ: ۱عدد
⫸ سفیده تخم مرغ: ۱عدد
⫸ کره: ۱ قاشق غذاخوری
⫸ شکر: ۲ قاشق غذاخوری
⫸ نمک: ۲ قاشق چایخوری
⫸ بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
⫸ خمیرمایه فوری: ۳ قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
برای شروع ابتدا شیر را در حدی که دست را نسوزاند گرم کنید و شکر و خمیر مایه را اضافه و مخلوط کنید و اجازه دهید تا خمیرمایه بعد از حدود ۱۵ دقیقه فعال شده و پُف کند. پس از آن یک عدد تخم مرغ کامل و یک عدد سفیده را در کاسه ای هم بزنید تا از لختگی خارج شود سپس به همراه بقیه مواد به مخلوط شیر، شکر و خمیرمایه اضافه کنید و بعد از مخلوط کردن، آرد را به تدریج اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر به دست شما نچسبد و خمیری نرم، لطیف و یکدست داشته باشید. روی خمیر را بپوشانید و حدود ۲ ساعت در جایی نسبتاً گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شده و پُف کند.
برای استفاده، ابتدا میز کار را خیلی کم آرد پاشی کنید و مقداری از خمیر را به ضخامت ۲ تا ۳ میلی متر با وردنه روی آن پهن کنید و با کاسه ای متوسط که سایز مورد نظر شماست خمیر را قالب بزنید و اضافه های آن را بردارید؛ حالا خمیرهایی دایره ای شکل دارید و می توانید آن ها را با مواد دلخواه پُر کنید و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت حدود ۲۵ دقیقه بپزید و یا در ماهیتابه حاوی روغن دو طرف آن را سرخ کنید.
نوش جان