اگر می خواهید تغذیه سالمی داشته باشید تره فرنگی را فراموش نکنید. این سبزی به دلیل فواید فراوان، طعم وعطربی نظیر وظاهر زیبایش به طور گسترده در فرهنگهای غذایی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
تره فرنگی مملو از مواد مغذی است و همین امر باعث شده از نظر متخصصان تغذیه این سبزی زیبا و خوشمزه به عنوان یکی از سالمترین مواد غذایی در نظر گرفته شود. فیبر بالای تره فرنگی به سلامت گوارش، سلامت روده، متابولیسم وتناسب اندام کمک میکند. در این مطلب برخی از خواص این سبزی معجزه آسا را می خوانید:
آنتیاکسیدانها و پلیفنولهای موجود در تره فرنگی از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میکند وعامل محافظی در برابر احتمال ابتلا به سرطانهای پروستات، سرطان روده بزرگ و سرطان تخمدان است.
ویتامین K موجود در تره فرنگی با خاصیت ضدالتهابی خود خطر ابتلا به برخی بیماریهای التهابی مزمن از جمله دیابت، چاقی و آرتریت روماتوئید را کاهش میدهد و همچنین استخوانها را تقویت میکند و خطر ابتلا به پوکیاستخوان را کاهش میدهد.
مصرف تره در مقادیر کافی موجب پیشگیری از بروز آب مروارید و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن میشود.
فیبر موجود در این سبزی با افزایش حرکات آسان روده به کاهش سطح کلسترول کمک میکند. این حرکات همچنین با دفع کلسترول اضافی از بدن، تولید کلسترول موجود در کبد را کاهش میدهد.
مبتلایان به دیابت نوع دو با مصرف تره فرنگی میتوانند خطر افزایش قند خون را کاهش میدهند.
خواص تره فرنگی برای کبد به طور غیرمستقیم موجب فوایدی برای سلامتی پوست میشود طوری که دفع مواد زائد و پاکسازی بدن و اندامها بخصوص کبد موجب پاکسازی پوست صورت هم میشود.
ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن موجود در تره فرنگی آن را تبدیل به یک ضدآفتاب طبیعی میسازد. تره فرنگی میتواند رادیکالهای آزاد را خنثی سازد و از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش محافظت کند. همچنین تره فرنگی میتواند روند پیرشدن و چینوچروک پوست را به تأخیر اندازد. همچنین آهن و ویتامین C موجود در تره فرنگی با تقویت فولیکولهای مو، رشد مو را افزایش میدهد و موجب کاهش ریزش مو میشود.