مصرف شکلات تلخ درحد اعتدال با درصد کاکائوی بالا، فوائد قابل توجهی برای ارتقای سلامت بدن دارد و این به علت وجود فلاونوئید در شکلات تلخ است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بوده و برعملکرد مغز، تنظیم فشار خون، سلامت قلب، محافظت آنتی اکسیدانی، سلامت پوست وبهبود خلق وخو تأثیر مثبت می گذارد.
در این مطلب به برخی از فوائد شکلات تلخ اشاره شده است:
– تقویت عملکرد مغز و بهبود خلق و خو: فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ ممکن است با افزایش جریان خون به مغز و آزادسازی انتقالدهندههای عصبی سروتونین، می توانند تأثیر مثبت برعملکرد مغز وخلق و خو را تقویت کنند.
– سلامت قلب: یکی از فواید مهم شکلات تلخ تاثیر مثبت آن بر سلامت قلب است. دلیل این امر توانایی فلاونوئیدها در بهبود جریان خون و کاهش التهاب است. به گفته محققان، مصرف متوسط شکلات تلخ میتواند به بهبود عملکرد قلبی عروقی و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
– تنظیم فشار خون: شکلات تلخ حاوی ترکیباتی است که به کاهش فشار خون کمک میکند و مصرف منظم این خوراکی به دلیل توانایی آن در انبساط رگهای خونی میتواند منجر به کاهش متوسط فشار خون شود.
– محافظت آنتی اکسیدانی: محتوای بالای فلاونوئید در شکلات تلخ، به خواص آنتی اکسیدانی آن کمک میکند. همچنین براساس تحقیقات، مصرف شکلات تلخ، فعالیت آنتی اکسیدانی را دربدن افزایش میدهد و بدن را در برابر بیماریهای مزمن مختلف و پیری محافظت می کند.
– سلامت پوست: فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ برای پوست نیز مفید هستند. این ترکیبات میتوانند به محافظت از پوست در برابر آسیبهای ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید، بهبود هیدراتاسیون و گردش خون کمک کنند.
>>> نکته:
برای بهرهمندی از خواص این ماده غذایی، یک شکلات تلخ کوچک با حداقل ۷۰ درصد کاکائو در روز مصرف کنید.