مقاله

خواص شگفت انگیزمارچوبه

 

مارچوبه با ارزش غذایی بالا منبع غنی اینولین، پورین، ویتامین‌های C و E، سلنیوم، منیزیم و بسیاری از مواد معدنی دیگر است.

خواص مارچوبه:
* مارچوبه در بدنسازی
امروزه تب تند بدنسازی، حفظ تناسب اندام، برخورداری از بدنی سالم و پر انرژی از جمله دغدغه‌های افراد است. جالب است بدانید که خواص مارچوبه در بدنسازی بسیار زیاد است. فیبر موجود در مارچوبه سبب می‌شود تا افراد با مصرف این ماده غذایی احساس سیری کرده و کمتر دچار گرسنگی شوند. به همین علت نیازی به مصرف غذاهای چرب و پر کالری ندارند. از این رو لاغری را می‌توان با مارچوبه بدست آورد.
همچنین ویتامین B موجود در مارچوبه سلامت سطوح هموسیستئین را حفظ کرده و اسید فولیک موجود در این گیاه نیز برای انتقال ژن سالم از مادر به فرزند مفید واقع می‌شود.
* مارچوبه خام
مانند بسیاری از گیاهان دیگر، درباره این گیاه نیز دغدغه شیوه مصرف وجود دارد. اینکه خواص مارچوبه خام بیشتر است یا پخته، می‌توان از آن به صورت چاشنی و ترشی استفاده کرد یا خیر و بسیاری از موارد دیگر، سوالاتی هستند که افراد در استفاده از مارچوبه دارند.
هرگاه صحبت از سبزیجات به میان است، کارشناسان تغذیه و حکمای طب سنتی اعتقاد بر مصرف خام آن‌ها دارند. ولی درباره مارچوبه باید گفت که این منبع غنی انرژی و ویتامین، حتی به صورت پخته نیز سرشار از ویتامین و مواد مغذی است. پختن مارچوبه به دلیل آنکه سبب نرم‌تر شدن گیاه می‌شود، مصرف آن را به امر آسان‌تری تبدیل می‌کند.
* خواص کنسرو مارچوبه
به دلیل آنکه مارچوبه در تمام مناطق دنیا کشت نمی‌شود و همچنین به دلیل آنکه این گیاه پس از جدا شدن از ریشه سفت و سخت می‌شود، آن را به صورت کنسرو در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهند. از این رو خواص مارچوبه با خرید کنسرو نیز در دسترس ما قرار می‌گیرد. به علاوه آنکه مواد نگهدارنده مصرف شده در فرآیند کنسروسازی نیز سبب می‌شود مواد مغذی این گیاه برای مدت طولانی‌تری دوام آورده و به دست مصرف کننده نهایی برسد.
* مارچوبه برای مشکلات زنان
جالب است بدانید خواص مارچوبه برای واژن بسیار زیاد است. تا جایی که از این گیاه در درمان افتادگی واژن استفاده می‌شود. مصرف مارچوبه به جوانسازی پوست و صحت عملکرد اندام‌های زنانه کمک می‌کند و در درازمدت این ارگان‌های داخلی و خارجی را از پیری زودرس، سست شدن ماهیچه و تغییر شکل ظاهری در امان نگاه می‌دارد.
همچنین از مارچوبه در تقویت قوای جنسی بانوان نیز استفاده می‌شود. از این رو پیشنهاد می‌شود مارچوبه در دستور غذایی هفتگی یا ماهیانه بانوان قرار داشته باشد تا سلامت جنسی و جسمی آن‌ها را تضمین نماید.
* مارچوبه برای مردان
خواص مارچوبه برای اسپرم نیز بسیار زیاد است، فولات ماده‌ای است که در باروری زنان و مردان نقش موثری دارد. مصرف پنج عدد مارچوبه در ابعاد موجود آن در بازار، حاوی صد میکروگرم فولات است. این میزان می‌تواند سلامت اسپرم را در آقایان تضمین کرده و به حفظ باروری سالم آن‌ها کمک نماید.
اسپرم سالم یکی از اولین و موثرترین عاملان پیدایش جنین سالم است. از این رو پیشنهاد می‌شود، مردان بالغ در ماه از مصرف مارچوبه بهره‌مند باشند.
* مارچوبه خشک
بسیار دیده و شنیده شده‌است که مارچوبه را در عطاری‌ها یا بازار به صورت خشک نیز عرضه می‌کنند. خواص مارچوبه خشک نیز به رسم خشک کردن سایر گیاهان کم نبوده و خود روشی برای حفظ ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن است. مصرف مارچوبه خشک به حفظ سلامت بینایی کمک می‌کند. رگ‌های خونی را تمیز کرده و از انسداد آن‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین می‌توان از آن در تهیه غذاهای مختلف بهره جست. بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی با مصرف مارچوبه خشک قابل کنترل است.
* نحوه مصرف مارچوبه
اما پس از آشنایی با خواص مارچوبه و مشاهده عملکرد آن برای وضعیت‌های مختلف جسمانی، لازم است بدانیم که نحوه مصرف مارچوبه به چه شیوه است؟ مارچوبه را خشک، تازه، کنسروی و یا به صورت چاشنی مورد استفاده قرار می‌دهند. در مناطقی که زیستگاه این گیاه محسوب می‌شود، اکثر افراد دسترسی کامل به مصرف آن به صورت تازه دارند. اما در مناطقی که مارچوبه حکم یک محصول وارداتی را دارد، مصرف آن به صورت کنسرو، خشک یا طرق دیگر میسر است.
می‌توانید از این گیاه به عنوان چاشنی با سرکه و مواد ترشی، در سفره‌های خود بهره‌مند باشید یا اینکه آن را پخته و در غذاهای خود استفاده نمایید. همچنین می‌توانید از این گیاه در سالادهای سبز استفاده نمایید.
برخی از افراد نیز از مارچوبه به صورت دمنوش استفاده می‌کنند که در این صورت برای عروق و قلب بسیار مفید است.
* نکات مهم مصرف مارچوبه
مارچوبه برای افرادی که به گیاهانی مانند : سیر، موسیر و پیاز آلرژی (حساسیت) دارند، حساسیت زا خواهد بود، در نتیجه باید در میزان مصرف دقت کنند.
مارچوبه دارای مقدار زیادی ویتامین K است و به همین علت از گیاهان منعقد کننده ی خون محسوب می شود. به همین علت با داروهای ضد انعقاد، که نقش رقیق ‌سازی و انحلال لخته‌ های خونی را بر عهده دارند، تداخل می‌ کند و نباید همزمان استفاده شود.
اگر سرد مزاج هستید : مارچوبه را با عسل بخورید.
اگر گرم مزاج هستید : مارچوبه را با سرکه بخورید.
* پخت مارچوبه
مارچوبه را با کمی آب و حرارات کم در ظرف استیل بپزید.
آب مارچوبه پخته شده را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده کنید زیرا دارای ویتامین و املاح است.
* دم کرده مارچوبه
برای تهیه دم کرده مارچوبه براساس مراحل زیر اقدام کنید :
چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آب جوش بریزید. مقداری رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید. اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه دم بکشند.
* دیگرخواص مارچوبه
– تنظیم فشار خون – تنظیم عملکرد صحیح قلب – استفاده از آن برای داشتن بارداری سالم – تنظیم قند خون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *