این میوه تابستانی دلچسب بهعنوان یکی از سالمترین میوهها شناخته میشود و حاوی مقادیر زیادی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است. همچنین، این میوه دارای خواصی مانند کاهش التهابات بدن، بهبود سلامت قلب و عروق، بهبود سلامت پوست، تقویت سیستم ایمنی و بهبود گوارش است. بهطور کلی، زردآلو یک میوه خوشمزه، سالم با خواصی بسیار برای سلامتی انسان است.
در اینجا برخی از خواص زردآلو را می خوانید :
◗سلامت استخوانها: زردآلو از مواد معدنی مثل کلسیم، آهن، فسفر، منگنز و… برخوردار است که به سلامت استخوانها بسیار کمک میکند. این میوه فوقالعاده، از بروز پوکی استخوان نیز پیشگیری میکند.
◗درمان کم خونی: زردآلو به دلیل داشتن آهن و مس، در درمان کمخونی موثر است.
◗سلامت چشم: از جمله خواص زردآلو و آب زردآلو این است که به سلامت چشم و بینایی کمک میکند. رادیکالهای آزاد در بدن موجب بروز آب مروارید میشوند. این میوه سرشار از کاروتنوئید و بتاکاروتن است که از بروز این بیماری جلوگیری میکند. زردآلو دارای آنتی اکسیدانی به اسم «زاگزانتین» است که برای قوه بینایی ضروری است.
◗مفید برای درمان سرطان: زردآلو خاصیت ضدسرطانی دارد. این میوه منبع غنی از آنتی اکسیدانها است و ترکیباتی دارد که به درمان سرطان نیز کمک میکند.
◗درمان گوش درد: آنتی اکسیدان زردآلو به تسکین گوش درد کمک میکند.
◗ضد تب: زردآلو حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی است و آب مورد نیاز بدن را تامین میکند. آب زردآلو سموم بدن را دفع کرده و به کاهش تب کمک میکند.
◗سرشار از پتاسیم: میوههایی مثل زردآلو که حاوی پتاسیم هستند، به تعادل سطح فشار خون کمک میکنند. کمبود پتاسیم موجب ایجاد فشارخون و بالا رفتن آن و در نهایت باعث بروز بیماریهای قلبی میشود.
◗درمان یبوست: میوه زردآلو دارای مقادیر زیادی فیبر است و به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست کمک می کند.
◗سلامت قلب: زردآلو حاوی مقادیر بالایی ویتامین C، فیبر و پتاسیم است و به همین دلیل بر سلامت قلب بسیار موثر است. ویتامین C قلب را در برابر ضرر رادیکالهای آزاد حفظ میکند. پتاسیم موجود در این میوه فشار خون را کاهش میدهد. وجود فیبر نیز به تعادل سطح کلسترول کمک زیادی میکند.
◗◗◗ برخی از خواص هسته زردآلو:
هسته زردآلو، مانند بسیاری از هستههای میوهها، حاوی مواد مغذی و خواصی برای سلامتی است. اما مصرف زیاد هسته زردآلو ممکن است باعث مشکلات معده و روده شود. در اینجا به برخی از خواص هسته زردآلو اشاره میکنیم:
◗حاوی مواد معدنی: هسته زردآلو حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر و مس است که میتواند به بهبود سلامت استخوانها و قلب و عروق کمک کند.
◗حاوی فیبر: هسته زردآلو حاوی فیبر قابل توجهی است که میتواندبه بهبود گوارش و کاهش مشکلاتی مانند یبوست کمک کند.
◗خواص ضد التهابی: هسته زردآلو حاوی موادی مانند سیانیدین و فنلها است که میتواند به کاهش التهابات بدن کمک کند.
◗خواص آرامبخش: برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف هسته زردآلو میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.
◗حاوی ویتامینها: هسته زردآلو حاوی مقدار کمی ویتامینها مانند ویتامین C و ویتامین E است که میتواند به آنتیاکسیدانهای بدن کمک کند.