موز جزو میوههایی است که سرشار از مواد مغذی ضروری است. موز به دلیل طعم و ارزش غذایی خود یکی از محبوبترین و پرمصرفترین میوههای دنیا به شمار میرود.
موز به عنوان یک میوه مفید و سالم، خواص و فواید متعددی برای سلامتی دارد؛ از جمله سلامت قلبی و عروقی، بهبود سلامت روانی، سلامت کلیهها، کمک به افزایش انرژی و ایمنی، پیشگیری از کم خونی، جلوگیری از زخم معده، بهبود خلق و خو، افزایش انرژی بدن، بهبود مشکلات پوستی، کمک به کاهش وزن، هضم بهترغذا و… . ولی با تمام خواصی که دارد اگر با بعضی از خوراکی ها خورده شود عوارض بدی خواهد داشت.
در این مطلب به برخی از این عوارض اشاره شده است:
>> خوردن موز همراه با مرکبات مانند لیمو، پرتقال یا گریپ فروت به دلیل داشتن مواد مغذی اسیدی ممکن است باعث سوء هاضمه شود.
>> خوردن موز همراه با پروتئین های دیر هضم مانند گوشت یا تخم مرغ روند هضم را به تاخیر می اندازد و باعث تخمیر و گاز در دستگاه گوارش می شود.
>> موز سبز حاوی مقدار زیادی نشاسته مقاوم است که هضم آن سخت تر است و اگر در کنار موز رسیده خورده شود باعث نفخ و ناراحتی گوارشی می شود. در صورتی که موز رسیده به تنهایی به بهبود گوراش کمک می کند.
>> خوردن موز همراه با کربوهیدرات ها (مانند غذاهای پخته شده یا تنقلات شیرین) باعث افزایش سطح قند خون و سپس کاهش آن می شود که منجر به احساس خستگی و گرسنگی بلافاصله پس از خوردن غذا می شود.