خورشتی, غذای سنتی

خوراک دل مرغ و سنگدان

این خوراک یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین غذایی است که می توانید با دل مرغ و سنگدان درست کنید این غذای پُرخاصیت و مغذی در کنار مقرون به صرفه بودن دارای ویتامین‌های ب، آ، امگا۶، امگا۳ و پروتئین، سلنیوم، روی و آهن است و نقش مهمی در رشد و سلامت کودکان ایفا می کند. پس لازمه این خوراک فوق العاده را آماده کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

 

مواد لازم برای۳ نفر :

>> سنگدان مرغ: ۳۰۰ گرم

>> دل مرغ: ۳۰۰ گرم

>> فلفل سبز تند: ۳ عدد خرد شده

>> فلفل دلمه ای: ۱ عدد درشت خرد شده

>> پیاز: ۱ عدد خرد شده

>> عصاره مرغ: ۱ عدد

>> سیر: ۳ حبه خرد شده

>> رُب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

>> جعفری: ۱ قاشق غذاخوری خرد شده

>> پودر آویشن: نصف قاشق چایخوری

>> فلفل سیاه: به مقدار لازم

>> زرد چوبه: نصف قاشق چایخوری

>> نمک: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

برای تهیه این غذای بی نظیر ابتدا سنگدان ها و دل ها را خوب شسته و تمیز کنید و در اندازه مورد نظر خرد کنید و درون قابلمه حاوی مقداری روغن با حرارت متوسط ۵ دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید. در این فاصله درون یک ماهیتابه  مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را تفت دهید تا سبک و نرم شود بعد از آن سیر خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. نیمی از این سیر و پیاز تفت داده شده را به قابلمه حاوی سنگدان و دل به همراه فلفل سیاه، زردچوبه، پودرآویشن، نمک، عصاره مرغ و یک لیوان آب اضافه کنید و دَرِ قابلمه را بگذارید تا بپزد.

در این فاصله فلفل سبزتند، رُب گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای خرد شده و جعفری خرد شده را در ماهیتابه حاوی باقی مانده سیر و پیازِ تفت داده شده بریزید و حدود ۳ دقیقه با حرارت کم تفت دهید تا خامی رُب از بین برود. در پایان همه مواد را به قابلمه سنگدان و دل اضافه کنید و اجازه دهید خوراک ۲۰ دقیقه با حرارت کم جا بیافتد. بعد از این مدت در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *