غذای ملل

خوراک مکزیکی کینوا

اگر از دوستداران یک وعده غذایی سبک، خوشمزه و سالم هستید خوراک مکزیکی کینوا که یکی از مشهورترین خوراکی های بین المللی است بهترین انتخاب است. این خوراک گیاهی، بسیار مغذی و پرانرژی و کاملاً گیاهی بوده و سرشار از فیبر، مواد معدنی، پروتئین و ویتامین‌های مختلف است.

 

مواد لازم برای ۴ نفر:

⫸ کینوا: ۲ پیمانه خام

⫸ سبزیجات معطر: ۲ پیمانه

⫸ آبِ گوشت یا مرغ: ۱ پیمانه

⫸ گوجه فرنگی: ۸۰۰ گرم

⫸ روغن زیتون: ۱ قاشق چایخوری

⫸ سیر: ۳ حبه رنده شده

⫸ ذرت: ۲ پیمانه پخته شده

⫸ لوبیا قرمز: ۸۰۰ گرم پخته شده

⫸ لیموترش: ۱ عدد

⫸ پودر فلفل چیلی: ۱ قاشق غذاخوری

⫸ زیره: یک دوم قاشق غذاخوری

⫸ فلفل سیاه: یک دوم قاشق چایخوری

⫸ گشنیز: ۴ قاشق چایخوری خشک یا تازه

⫸ آووکادو: ۱ عدد برای زمان سرو

⫸ نمک دریا: به میزان لازم

 

طرز تهیه :

برای آماده کردن این خوراک گیاهی پرانرژی و مقوی ابتدا سیر رنده شده را به همراه روغن زیتون درون یک قابلمه بزرگ کمی تفت دهید وقتی عطر سیر بلند شد آبِ گوشت یا مرغ، گوجه، کینوا، لوبیا، ذرت، سبزیجات معطر و ادویه‌ها را اضافه کنید و درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا کینوا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد. بعد از این مدت قابلمه را از روی حرارت بردارید کمی آبِ لیمو اضافه کنید و درون ظرف مناسب بریزید و با بُرش های لیمو و آووکادو و گشنیز تزئین و سرو  کنید.

نوش جان

 

چند نکته درباره کینوا:

>> خاستگاه خوراک کینوا کشورهای آمریکای جنوبی می باشد.

>> کینوا در سال ۲۰۱۳ غله منتخب FAO بوده است.

>> کینوا ظاهری شبیه برنج دارد و در کشورهای بولیوی، پرو و شیلی می‌روید.

>> دانه‌های کینوا به عنوان خاویار گیاهی شناخته می‌شود و بهترین جایگزین برنج است.

>> کینوا خوش عطر و طعم است و از آن می توان در تهیه انواع غذاها استفاده کرد.

>>  کینوا را می توان با برنج مخلوط نمود و یا به تنهایی مانند برنج دم کرد.

>> دانه کینوا دارای میزان پروتیین بالایی دارد و بهترین جایگزین گوشت در افراد گیاهخوار و کسانی است که نمی توانند گوشت مصرف کنند.

>> کینوا حاوی میزان بالایی فیبر است ، از این جهت برای دستگاه گوارش بسیار مفید است .

>> کینوا دارای تمامی اسیدهای آمینه ضروری و مورد نیاز بدن است و از آنجا که دارای کربوهیدرات پیچیده است ، برای لاغری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

>> کینوا بهترین غله معرفی شده برای بیماران دیابتی است و بر خلاف گندم و برنج، افراد دیابتی باید در رژیم غذایی خود از کینوا و جو دوسر استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *