این خورشت لذیذ که شباهت زیادی به قورمهسبزی دارد یکی از غذاهای خوشمزه ایلام است و با تره کوهی یا ماس بلبله که گیاهی پرخاصیت است تهیه میشود.
مواد لازم برای ۶ نفر:
– نیم کیلو تره ساطوری شده
– کمی جعفری (در صورت تمایل) ساطوری شده
– نصف پیمانه لوبیا سفید یا لوبیا قرمز(خیسانده از شب قبل)
– نیم کیلو گوشت گوساله یا گوسفندی
– گرد لیمو به مقدار لازم
– زردچوبه به مقدار لازم
– یک عدد پیاز متوسط پوست کنده و خرد شده
– نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
– ۳ عدد سیبزمینی به صورت خلالی سرخ شود (برای تزئین)
– روغن به مقدار لازم
– زعفران دمکرده به مقدار لازم (در صورت تمایل)
– ۲ عدد گوجهفرنگی خرد شده و سرخ شده
طرز تهیه:
ابتدا در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده ریخته و تفت دهید تا سبک شود حالا گوشت خرد شده را اضافه کنید و برای پنج دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شده و پیازها هم طلایی شوند. در این مرحله لوبیا را آبکش کنید و به همراه زردچوبه در قابلمه بریزید و همه مواد را سه دقیقه تفت دهید بعد از این مدت دو و نیم لیوان آب در قابلمه و روی مواد بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب بجوشد بعد از جوشیدن شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت و لوبیا بپزند.
دراین فاصله درون یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و تره کوهی و جعفری ساطوری شده را به مدت ده دقیقه تفت دهید و بعد از پخت گوشت در قابلمه خورشت بریزید و نمک را اضافه کنید و بگذارید تا خورشت جا بیفتد. در پایان گرد لیمو و زعفران دم را اضافه کرده ده دقیقه بعد این خورشت خوشمزه را با سیبزمینی و گوجهفرنگی سرخ شده تزئین و با برنج سرو کنید.