خورشت ماست یک دسر قدیمی و اصیل اصفهان است، این خورشت یکی از متفاوتترین و خوشمزهترین دسرها است ، خورشت ماست را با توجه به سلیقهی خود میتوانید به عنوان پیش غذا، کنار غذا، دسر و یا غذای اصلی سرو کنید.این خورشت اصلا ترش نیست و مزه ملایم شیرین دارد.
مواد لازم :
-گوشت گردن بدون استخوان دویست گرم (از مرغ هم میتوانیداستفاده کنید)
– آب ۴ فنجان
– ماست چکیده سه پیمانه
– زعفران نصف قاشق چایخوری
– زرده تخم مرغ ۱ عدد
– شکر نصف فنجان
– پیاز ۱ عدد
– زردچوبه و نمک به اندازه کافی
– خلال پسته، بادام و زرشک (برای تزیین) به اندازه کافی
طرز تهیه :
ابتدا آب را بجوشانید. گوشت را در قابلمه ای گذاشته و پیاز را روی آن خرد کنید و زردچوبه را اضافه کنید. سپس آب جوش را روی آن بریزید تا روی گوشت را بگیرد. در قابلمه را گذاشته و حرارت را کم کرده تا مواد به آرامی به مدت ۴۵ دقیقه بجوشند. دقت کنید تا گوشت به خوبی پخته شود. کمی نمک بزنید تا غذا بی نمک نشود.
سپس گوشت را خارج کرده و آن را ریش ریش کنید و بعد گوشت را با گوشت کوب خوب بکوبید تا نرم شده و خمیری شکل شود.
در قابلمه دیگری زرده تخم مرغ را همراه با شکر هم زده و مخلوط کنید. بعد ماست چکیده را افزوده و خوب هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود. اگر مایه سفت بود میتوانید ماست بیشتری اضافه نمایید.
قابلمه را روی حرارت کم گذاشته و به هم زدن ادامه دهید تا مایه به صورت کرم درآید. سپس گوشت خمیر شده را به قابلمه اضافه نموده و هم بزنید تا خوب مخلوط شود. بعد زعفران را اضافه نمایید.
خورش آماده شده را بعد از خنک شدن در یخچال بگذارید و زمان سرو با پسته و بادام و زرشک تزیین و به صورت سرد میل نمایید.