خورشت مرغ افشاری یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی با رنگ و لعاب منحصر به فرد است که در مهمانیهای رسمی با زرشک پلو ،چلوی ساده یا باقالی پلو سرو می شود و عطر و طعم بی نظیری دارد.
مواد لازم برای ۶ نفر:
– کره: ۲۰ گرم
– پیاز: ۱ عدد بزرگ
– رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
– ادویه کاری: به مقدار لازم
– سینه یا ران مرغ: ۶ تکه
– زردچوبه: به مقدار لازم
– قیسی: ۱۰ عدد
– زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
– سیر:۳ حبه
– روغن مایع: به مقدار لازم
– شیرنارگیل: ۴ قاشق غذاخوری (اختیاری)
– نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای شروع ابتدا برگههای قیسی را در آب خیس کنید تا نرم شوند. سپس مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک بخوابانید.بعد از این مدت مرغ را بشورید و بعدتفت دهید.
حالا پیاز را به صورت نگینی یا خلالی نازک خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. وقتی پیازها طلایی شدند حبههای سیر را بعد از خرد کردن به پیاز اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه تکههای مرغ را به همراه کره اضافه کنید و تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را هم اضافه کنید. وقتی تکههای مرغ طلایی شدند مقداری آب جوش اضافه کنید تا حدی که فقط روی مرغ را بپوشاند. اجازه دهید مرغ روی شعله ملایم گاز خوب بپزد. در این میان رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. حالا رب را به همراه قیسیها به مرغ در حال پخت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت روی شعله ملایم گاز به مدت یک و نیم ساعت بپزد و جا بیافتد.
شیر نارگیل و در صورت تمایل کمی آبغوره را در پنج دقیقه پایانی پخت اضافه کنید و با برنج یا پلو سرو و نوش جان کنید.