ریواس از گیاهان اصیل ایرانی است که در فصل بهار و تابستان رشد میکند و طرفداران زیادی دارد. در زبان ترکی به ریواس، اوشقون میگویند. ریواس از گذشته مصارف دارویی وغذایی بسیاری داشته ولی یکی از پُرطرفدارترین روشهای مصرف آن به صورت خوشاب است. شربت بهشتی ریواس بسیار خوش رنگ با ظاهر وطعمی شبیه به آب انار، مزهای دلچسب و وسوسه کننده دارد.
در اینجا طرز تهیه خوشاب ریواس که اصالتاً مربوط به نیشابور است را بخوانید و برای عزیزانتان درست کنید.
مواد لازم:
>> ریواس: دو ساقه
>> شکر: نصف پیمانه
>> زعفران: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا ریواس را بشورید و خرد کنید و به صورت لایه ای در قابلمه بریزید و روی آن را با شکر بپوشانید و نصف روز آن را در دمای محیط قراردهید تا شکر به خورد ریواس رفته و آب بیندازد. حالا کمی زعفران ساییده بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوش بیاد. پس از یکی دو جوش، قابلمه را از روی گاز بردارید تا ریواس ها وا نروند.
ریواسها را به آرامی بدون فشار دادن آبکش کنید. اگر فشار دهید شربت شما بدرنگ می شود.
خوشاب شما آماده است در بطری مناسب بریزید و در یخچال قرار دهید؛ بعد از خنک شدن میل کنید.
نوش جان