خیارشور یک خوراکی و چاشنی ایرانی از نوع شور است که بسیار پر مصرف و خوشمزه هم هست و در کنار انواع غذاهای سنتی و فست فودها جایگاه ویژه ای دارد. در اینجا روش تهیه فوری و سریع این چاشنی لذیذ را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم:
– سرکه سفید یک فنجان
– ترخون سه ساقه
– سیر شش حبه
– خیار ریز تازه دو کیلو
– نمک و فلفل سبز به اندازه
– آب جوشیده سرد شده به مقدار لازم
طرزتهیه:
سیر، سبزیجات و خیارها را بشورید و خشک کنید. حالا خیارها را داخل شیشه بچینید. سیر، ترخون ، فلفل ، نمک ، سرکه سفید و آب جوشیده سرد شده را هم اضافه کنید و در شیشه را محکم ببندید. بعد درون قابلمهای مقداری آب بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. زمانی که جوش آمد شیشه را بیست دقیقه درون آب جوش قرار دهید بعد از این مدت شیشه را از درون قابلمه خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. بعد از خنک شدن دو روز داخل یخچال قرار دهید بعد استفاده کنید.
نوش جان
نکته ها:
– اگر برگ مو داخل شیشه خیار شور قرار دهید طعم خاصی به خیارشور شما میدهد.
– برای خوشمزه تر شدن میتوانید سه تکه هویج و کرفس داخل شیشه خیار شور قرار دهید.
– برای اینکه هوا داخل شیشه نشود یک تکه نایلون را روی شیشه بگذارید بعد در را روی نایلون ببندید.
– برای اینکه خیارشور ترد و خوشمزه شود میتوانید چند دانه نخود یا مقدار کمی زاج سفید داخل شیشه خیارشور بریزید.