غذای سنتی

دلمه

 

دلمه انواع مختلفی داره و همه خوشمزه اند در اینجا طرز تهیه دلمه کلم برگ رو  میخونید این دلمه هم خیلی لذیذ و خوشمزه است

 

مواد لازم :
* کلم پیچ : یک عدد متوسط * سبزی : شامل گشنیز – جعفری- تره- یا پیازچه یک دسته متوسط از هر کدام و کمی نعناع * لپه و برنج : با هم یک پیمانه ( نیم پزشده) * آبغوره : نیم پیمانه یا آب سماق مقداری بسته به ذائقه * رب : دو قاشق غذا خوری پر * پیاز : یک عدد * نمک ، زرد چوبه ، فلفل ، به مقدار لازم

طرز تهیه :
سبزی ها را بشورید و خرد کنید.
پیاز را خلال کرده و سرخ کنید سپس زرد چوبه و فلفل بزنید.
در این مرحله سبزی ها را اضافه کنید . برنج و لپه را اضافه کنید کمی تفت دهید و رب را اضافه کنید و باز کمی تفت دهید.
برگ های کلم را به آرامی جدا کنید و درون آب جوشی که از قبل آماده کرده اید بریزید تا بجوشد و کمی نرم شود تا بتوان به راحتی دلمه را پیچید. بعد از سرد شدن دلمه ها را بپیچید و وقتی تمام شد روی حرارت قرار دهید و کمی آب بریزید. به اندازه ای که آب تا نصف دلمه ها را بگیرد . درب قابلمه را بگذارید تا کمی بپزد . بعد از پانزده دقیقه که آب دلمه ها جوشید آب سماق یا اگر نداشتید آب غوره و نمک را اضافه کنید.
برای درست کردن سس سماق, سماق خوشه ای قرمز را در دو پیمانه آب جوشیده به مدت سی دقیقه بخیسانید و بعد بجوشانید به قدری که به اندازه یک پیمانه آب ته ظرف بماند . سپس از صافی رد کنید و با یک قاشق غذا خوری رب مخلوط کنید و روی دلمه ها اضافه کنید.
اگر خواستید که دلمه ها ترش تر شود مقدار بیشتری سماق بریزید و اگر خواستید ملس شود با مقداری شکر مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *