دوغ یکی از نوشیدنی های بسیار خوشمزه و پرطرفدار در جهان است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای سلامتی نیز مفید است.
مواد لازم:
-ماست ترش
-آب
-چند حبه قند
طرزتهیه:
ماست را آنقدر هم میزنیم تا کاملا براق شود آنگاه دو برابر ماست موجود آب به آن اضافه میکنیم و به میزان دلخواه نمک به آن اضافه میکنیم و برای گازدار شدن دوغ کافیست دو حبه قند به آن اضافه کنیم و به مدت ۱۰ دقیقه خوب هم میزنیم
و در ظرف سربسته ای ( کاملا بسته و محکم ) قرار می دهیم و بعد ظرف حاوی دوغ را در هوای آزاد به مدت یک هفته نگهداری میکنیم. اکنون دوغ ما به همراه چند تکه یخ آماده میل کردن است.
نکات مهم :
– هرگز بیش از حد از قند برای گازدار کردن دوغ استفاده نکنید.
– دوغ را باید قبل از مصرف تکان دهید.
– از شاهسپرن یا موسیر، کاکوتی، نعنا، آویشن، پونه و سایر سبزیجات محلی برای طعم دار کردن دوغ استفاده کنید تا طبع سرد دوغ را متعادل کنند.
– برای گازدار کردن دوغ خانگی، به جای قند، میتوانید از چند عدد نخود نیز استفاده کنید.
– اگر ماست خریداری شده ترش نبود ماست را در ظرف سر بسته و به مدت ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.