غذای ملل

دونر کباب

دونر کباب یا همان کباب ترکی جزو غذاهای محبوب و مشهور ترکیه است که در بسیاری از شهرهای ترک نشین ایران هم با همان کیفیت تهیه می شود.

اگر بخواهید برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر این کباب را تهیه کنید باید با رعایت نسبت های بین مواد اولیه، مقدار آن ها را تغییر دهید.

 

 

مواد لازم برای چهار نفر:

– پیاز دو عدد متوسط

– روغن مایع دو قاشق غذاخوری

– سیر دو حبه

– فلفل دلمه ای یک عدد

– قارچ دویست گرم

– گوشت قرمز یا گوشت مرغ ششصدگرم

– کره سه قاشق غذاخوری

– آویشن نصف قاشق چایخوری

– نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

 

 

 

طرز تهیه :

در اولین مرحله برای تهیه این غذای لذیذ و مقوی باید گوشت قرمز یا گوشت مرغ را ورقه ای برش بدهید. توجه داشته باشید که گوشت باید لخم و یکدست باشد. پس بهترین قسمت گوشت برای تهیه دونر کباب راسته گوساله یا سینه و فیله مرغ است.

با توجه به اینکه گوشت ها نرم است، برش زدن آن کار بسیار سختی است و باید آن را داخل فریزر بگذارید تا نیمه منجمد شود و بعد راحت آن را ورقه ای کنید. پس بعد از اینکه گوشت را شسته و خشک کردید باید درون کیسه قرار بدهید.

سپس کیسه را یک ساعت داخل فریزر بگذارید که کمی سفت شود و یخ بزند. بعد آن را از پاکت در آورده و روی تخته آشپزخانه بگذارید و با چاقوی تیزی به شکل ورقه ای گوشت را برش بدهید و داخل کاسه یا ظرف نسبتا بزرگ و جاداری بگذارید.

حالا باید یک پیاز و سیر را پوست گرفته و بشویید و بصورت خلالی خرد کنید. سپس روی ظرف را با سلفون پوشانده و دو ساعت درون یخچال بگذارید تا طعم دار شود.

کره را هم در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود و با کمک یک دستمال نمدار قارچ ها را خوب تمیز کنید و داخل صافی یا آبکش بگذارید که آب اضافه آن خارج شود. یک پیاز دیگر را پوست کنده و با فلفل دلمه ای بشویید و وقتی آب اضافی آن از آبکش خارج شد ان ها را روی تخته آشپزخانه خلالی یا ورقه ای خرد کنید.

حالا وقت بیرون آوردن کاسه محتوی گوشت است و باید یک تابه بزرگ را روی حرارت گاز قرار دهید و شعله را کم کنید و کره را داخل آن بریزید تا ذوب شود و گوشت را داخل تابه ریخته و دائما تفت بدهید تا مغز گوشت بپزد و سرخ شود. این کار را حتما با حرارت کم انجام بدهید چون شعله زیاد باعث زود سرخ شدن می شود و مغز گوشت نمی پزد.

حالا فلفل دلمه ای را اضافه کرده و پنج دقیقه ای با هم تفت دهید و بعد از آن پیاز و قارچ را هم اضافه نموده و دائما تفت دهید تا نرم شده و خوب بپزد.

در نهایت وقتی گوشت و سبزیجات پختند و نرم شدند باید تابه را از روی گاز برداشته و کنار بگذارید.

بعد از آن باید داخل نان باگت را خالی کنید و سس گوجه فرنگی و مایونز بزنید و کاهو و خیارشور و گوجه فرنگی هم بگذارید. یا به جای کاهو جعفری ساطوری شده بریزید و کباب دونر که آماده شده را هم داخل نان قرار دهید. اکنون کباب ترکی یا دونر کباب شما آماده شده و می توانید آن را نوش جان کنید.

برای تهیه دونر کباب با گوشت چرخ کرده هم باید گوشت را خوب تفت دهید و نصف استکان آب اضافه کنید تا کاملا بپزد. و بعد سبزیجات را اضافه کرده و بقیه مراحل را پیش برید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *