زاپیکانکا(Zapiekanka) یکی از غذاهای خیابانی بسیار لذیذ و محبوب در لهستان است که طرفداران زیادی دارد زاپیکانکا چیزی بین پیتزا و ساندویچ است. زاپیکانکا انواع مختلفی دارد و با مواد دلخواه میتوان آن را تهیه کرد ولی پنیر موزارلا و سُس قرمز پای ثابت این غذای خوشمزه است.
مواد لازم:
❉ پنیر موزارلا: ۲ پیمانه، رنده شده
❉ سُس کچاپ: به مقدار دلخواه
❉ نان باگت بزرگ: ۱ عدد
❉ قارچ سفید: ۱ لیوان، اسلایس شده
❉ پیازسفید: ۱ فنجان خلالی شده
❉ کره: یک دوم قاشق غذاخوری
❉ فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
❉ نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای درست کردن زاپیکانکا ابتدا فِر را با دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد گرم کنید. در این فاصله نان باگت را به صورت طولی برش دهید و کنار بگذارید در مرحله بعد پیازخلالی و قارچ اسلایس شده را فلفل سیاه و نمک بپاشید و درون ماهیتابه حاوی کره با حرارت متوسط تفت دهید تا نرم شده و بپزند. پس از آن روی هر نیمهی نان باگت به طور یکنواخت پیاز و قارچ پخته شده بریزید و روی آنها را با پنیر موزارلا پوشش دهید.
زاپیکانکای آماده شده را حدود ۶ تا ۷ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر ذوب شود. در پایان روی آن سُس کچاپ بریزید و سرو کنید.
نوش جان