تغذیه

سالم‌ترین نوع نان

از آنجایی که نان پرمصرف‌ترین ماده غذایی روزانه است انتخاب نوع مناسب نان می‌تواند مقدار زیادی مواد مغذی به ویژه فیبر و پروتئین برای بدن شما فراهم کند؛ پس سالم‌ترین نانی که می‌توانید تهیه کنید کدام نان است؟

 

غذاهای غنی از کربوهیدرات، مانند نان و ماکارونی، در سال‌های اخیر به ‌طور ناعادلانه مورد بدگویی قرار گرفته‌اند. همه ما برای حفظ عملکرد صحیح بدن خود به کربوهیدرات نیاز داریم و نان می‌تواند راهی سالم برای دریافت آن کربوهیدرات‌های ضروری باشد. کربوهیدرات‌ها یکی از سه درشت مغذی مورد نیاز بدن و منبع اصلی انرژی هستند و اکثر بزرگسالان سالم باید نیمی از کالری روزانه خود را ازکربوهیدرات دریافت کنند.

نان علاوه بر کربوهیدرات‌ها، می‌تواند منبع فراوانی از فیبر، پروتئین و ویتامین‌ها ومواد معدنی ضروری باشد.یک وعده نان که معمولاً فقط یک تکه است، می‌تواند حاوی سه گرم فیبر یا بیشتر باشد. به‌طور کلی، ایده خوبی است که به دنبال نان سبوس‌دار باشید که از آردی حاوی گندم کامل تهیه می‌شود.نان سبوس‌دار حاوی فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هاست. نانی که از آرد تصفیه شده (نان سفید) تهیه می‌شود، مقدار زیادی از مواد مغذی را در فرآیند تصفیه از دست می‌دهد به همین دلیل متخصصان به‌طور کلی توصیه می‌کنند نان‌های سبوس‌دار را انتخاب کنید که به‌طور طبیعی حاوی مواد غذایی کامل هستند و به پردازش اضافی نیازی ندارند.

بهترین و سالم‌ترین نوع نان، نان گندم کامل سبوس‌دار، حاوی آرد غلات کامل است به این معنی که مواد مغذی موجود در آن مقدار مناسبی فیبر سالم برای روده، پروتئین و کربوهیدرات‌های انرژی‌زا را فراهم می‌کند.

با توجه به اینکه افراد تمایل به استفاده از نان سفید به جای نان سبوس‌دار را دارند باید همه افراد، نان سبوس‌دار را جایگزین نان سفید کنند.

نان پرمصرف‌ترین ماده غذایی مورد استفاده خانوارهای ایرانی است و در برخی موارد حدود نیمی از انرژی دریافتی روزانه بدن از نان تامین می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *