چاشنی

سرکه سیب

 

سرکه سیب یکی از انواع سرکه هاست که خواص درمانی بی شماری داره و ازطعم خوب و خاص اون در تهیه انواع سالاد و ترشی استفاده میشه.
با سرکه سیب می تونید انواع چیپس،آش رو مزه دار کنید و حتی می تونید نوشیدنی سرکه سیب و عسل درست کنید.

مواد لازم:
– سیب دو کیلو
– شکر یک قاشق غذاخوری
– آب جوشیده و سرد شده به میزان لازم

طرزتهیه:
سیب ها را بشویید و پس از خشک شدن آن ها را خرد کنید و در ظرف شیشه ای مورد نظر بریزید به طوری که مقداری از فضای بالای ظرف خالی بماند. آب و شکر را مخلوط کنید و روی سیب ها آب جوشیده سرد بریزید تا کاملا سطح سیب را بپوشاند.
سیب ها باید در آب غوطه ور شوند تا از کپک زدن سرکه سیب جلوگیری شود.
دهانه ظرف سرکه را با پارچه تمیز و نخی بپوشانید و با یک تکه نخ آن را محکم ببندید (دقت داشته باشید هیچ گاه در سرکه نباید سفت بسته شود چون گازی که در اثر تخمیر ایجاد می شود ممکن است باعث انفجار ظرف شود.) ظرف را در جایی تاریک و خنک به مدت بیست و یک روز قرار دهید و پس از گذشت این مدت مواد را از صافی رد کنید و مایه سرکه را باز در ظرف بریزید و دوباره در ظرف را با پارچه بچوشانید و در جای قبلی به مدت شش هفته قرار دهید.در مدت شش هفته هر زوز سرکه را با قاشق چوبی کمی هم بزنید تا عمل تخمیر به خوبی صورت بگیرد.
سرکه سیب پس از چهارهفته با توجه به دمای محیط ممکن است برسد و قابل استفاده شود. پس زمانی که به حد اسیدی مناسب با ذائقه شما رسید آن را به ظرف کوچک و مناسب تری منتقل کنید تا به راحتی بتوانید سرکه ی سیب را استفاده کنید.
اگر می خواهید سرکه سیب زودتر برسد دو قاشق غذاخوری از سرکه سیب قبلی داخل ظرف بریزید تا عمل تخمیر را سرعت ببخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *