غذای سنتی

سماق‌پلو با کوفته قلقلی

اگر هوس یک غذای اصیل و سنتی کردید پیشنهاد می‌کنیم سماق پلو با کوفته قلقلی را که یکی از قدیمی‌ترین غذاهای ایرانی است یک بار امتحان کنید و از رنگ و طعم آن لذت ببرید. این غذای خوشمزه را می توانید در وعده‌های اصلی نه تنها با کوفته قلقلی بلکه با کباب کوبیده، جوجه کباب، چنجه و یا کباب تابه‌ای هم میل کنید.

 

مواد لازم برای ۳ نفر:

✔ برنج: ۲ پیمانه، خیسانده شده

✔ گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم

✔ زردچوبه: نصف قاشق چایخوری

✔ سماق: ۲ قاشق غذاخوری

✔ زعفران: نوک قاشق چایخوری، دم کرده

✔ گوجه فرنگی: ۲ عدد، کبابی یا تفت داده شده

✔ پیاز: ۱ عدد، ریز رنده شده بدون آب

✔ کره: ۱ قاشق غذاخوری

✔ آرد نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری

✔ فلفل سیاه: به مقدار دلخواه

✔ نمک: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

برای تهیه این غذای لذیذ در ظرفی مناسب، گوشت چرخ کرده را با زردچوبه، فلفل سیاه، آرد نخودچی، نمک و پیاز رنده شده بخوبی مخلوط کرده و ورز دهید و به اندازه فندق شکل دهید و در ماهیتابه‌ی حاوی مقداری روغن تفت دهید و کنار بگذارید.

در این فاصله برنج را که از قبل خیساندید طبق معمول بپزید و آبکش کنید، حالا کف یک قابلمه را ته‌دیگ بگذارید و لایه لایه برنج بریزید و سماق بپاشید و کوفته قلقلی بچینید. برای لایه آخرمقداری از برنج را با زعفران مخلوط کنید و به همراه کره روی آن بریزید. در آخر، دَرِ قابلمه را بگذارید تا نیم ساعت با حرارت کم برنج دَم بکشد.

سماق‌پلو را بعد از دم کشیدن، در ظرف مورد نظر سرو و به همراه گوجه فرنگی کبابی یا تفت داده شده میل کنید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *