یکی از غذاهای لذیذ سنتی سیرابی شیردان است که علاوه بر این که خوشمزه است بسیار پُرخاصیت و مفید بوده و به تقویت قوای جسمانی و سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند، پس دست به کار شوید و این غذا را طبخ کنید و از خواص بیشمار آن بهرهمند شوید.
مواد لازم:
⫸ سیر: ۲ حبه
⫸ زردچوبه: به مقدار لازم
⫸ چوب دارچین: ۱ عدد
⫸ فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
⫸ نمک: به میزان لازم
⫸ نخود: ۱ پیمانه، از قبل بخیسانید(اختیاری)
⫸ سیرابی و شیردان گوسفند یا گوساله: ۱ بسته، پاک شده و آماده
⫸ قلم گوسفندی و یا گوشت آبگوشتی: به مقدار دلخواه برای لعابدار شدن
طرز تهیه:
ابتدا سیرابی را پس از شستن به تکه های ۶ سانتی برش بزنید و کنار بگذارید. پس از آن پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. حالا سیرابی، سیر، پیاز، گوشت یا قلم، نخودهای خیسانده شده، فلفل سیاه، زردچوبه، چوب دارچین، نمک را به همراه مقدار مناسبی آب درون زودپز بریزید و حدود ۲ تا ۳ ساعت با حرارت متوسط بپزید. بعد از پخت در ظرفی مورد نظر بریزید و با نان و چاشنی های دلخواه سرو کنید.
نوش جان
:::: نکته:
> سیرابی گوسفند به نسبت سیرابی گوساله، چربی بیشتری دارد و در عین حال خوشمزهتر و لذیذتر است.
> نخود، بوی سیرابی را می گیرد و طعم خوبی به آن میدهد.