ترشی و شور, چاشنی

شور

 

شور یکی از چاشنی‌های محبوب ایرانی‌هاست که مخلوطی از سبزیجات مختلف است و به راحتی میتونید درستش کنید.

 

مواد لازم:
-گل‌کلم: یک کیلو
– هویج: ۵۰۰ گرم
– سیر: ۲ بوته
– ترخون تازه: ۲۰۰ گرم
– ساقۀ کرفس: ۳۰۰ گرم
– خیار قلمی: ۵۰۰ گرم
– فلفل‌سبز: ۱۰۰ گرم
– سرکۀ سفید به میزان لازم
– نمک به میزان لازم

طرز تهیه:
گل‌کلم‌ها را از هم جدا کرده و خوب می‌شوییم. آن‌ها را روی یک پارچۀ تمیز پهن می‌کنیم تا کاملاً خشک شوند. کرفس و هویج را هم پس از شستن، حلقه‌حلقه کرده و می‌گذاریم خشک شوند.
فلفل‌سبز و خیار را هم میشوریم و می‌گذاریم تا کاملا خشک شوند. اگر خیارها قلمی هستند، نیازی به خرد کردن ندارند.
حالا ترخون را می‌شوییم و می‌گذاریم خشک شود. اگر کمی از برگ‌های تازه کرفس استفاده کنیم، شور؛ خوش طعم‌تر و خوش‌عطر می‌شود. احتیاجی نیست ترخون و برگ کرفس را خرد کنیم.

 

 

طرز تهیه آب شور:
با توجه به مقدار مواد و اندازه ظرف هایی که انتخاب کرده ایم، آب شور را تهیه می‌کنیم. به‌ازای هر لیوان آب، یک قاشق غذاخوری پر، نمک داخل قابلمه می‌ریزیم تا آب جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، سرکۀ سفید را اضافه می‌کنیم. به‌ازای هر ۴ لیوان آب، نصف لیوان سرکۀ سفید کافی است. مواد را در دبه‌های تمیز و خشک می‌چینیم. سیر را هم به مواد اضافه می‌کنیم. برای طعم‌دهی بهتر، سیر و فلفل را از وسط نصف می‌کنیم.
دبه را با آب شور پر می‌کنیم تا خوب روی مواد را بگیرد. سپس در دبه را محکم می‌بندیم و یک روز در محیط آشپزخانه می‌گذاریم. پس از یک روز در دبه را باز می‌کنیم. اگر به آب شور احتیاج بود، داخل دبه‌ها می‌ریزیم.
حالا دبه‌ها را در جای خنک گذاشته وپس از دو هفته چاشنی ترد و خوش‌مزه را نوش جان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *