پیش غذا

عدس برشته

عدس برشته و بوداده یکی از تنقلات سنتی و پرطرفدار است که بسیار طعم دلچسب و لذیذی دارد و سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، آهن، فولات و… است و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. عدس بوداده یک منبع خوب از آنتی اکسیدان‌هاست که می تواند بدن را در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کند. مصرف عدس بوداده همچنین می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون، کنترل قند خون و پیشگیری از کم خونی کمک کند. روش تهیه این میان وعده خوشمزه و مقوی، بسیار آسان و کم هزینه است و شما می توانید به راحتی این خوراکی سالم را در کمترین زمان برای عزیزانتان آماده کنید.

 

مواد لازم:

❉ عدس: ۱ پیمانه، خیسانده شده

❉ زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

❉ ادویه های دلخواه: (اختیاری)

❉ نمک: به میزان لازم

❉ روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

 

طرز تهیه:

برای درست کردن عدس برشته، ابتدا عدس‌ها را خوب پاک کنید و بشورید. سپس به مدت ۲ تا ۳ ساعت بخیسانید. بعد از این مدت عدس‌ها را آبکش کرده و روی دستمال پهن و کاملاً خشک کنید تا موقع بودادن به خوبی برشته شوند. در مرحله بعد در یک ماهیتابه حاوی مقدار کمی روغن(اختیاری) عدس‌ها را با حرارت ملایم تفت دهید. درحین بودادن، نمک و ادویه های دلخواه را اضافه و مخلوط کنید. برای این که عدس‌ها به طور یکنواخت بو داده شوند به طور مداوم هم بزنید. تا زمانی که عدس‌ها کمی قهوه‌ای شوند و صدای ترق و تروق آن‌ها بلند شود به هم زدن ادامه دهید تا حسابی بوداده شوند.

در آخر، عدس‌های بوداده شده را از ماهیتابه خارج کنید و بعد از خُنک شدن در ظرفِ دَردار نگهداری کنید.

 

:::::: نکته:

>>> در صورت تمایل می‌توانید با اضافه کردن پودر لیموعمانی، پودر فلفل قرمز، پودر سیر، پودر پیاز، سبزیجات خشک معطر مثل جعفری و نعنا خشک و … طعم‌های متنوعی به عدس بو داده خود بدهید.

>>> برخی ترجیح می دهند قبل از بودادن، عدس ها را کمی بپزند. برای این کار، عدس‌های خیس خورده را در یک قابلمه به همراه کمی آب و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز شوند. دقت کنید که عدس‌ها نباید زیاد بپزند و له شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *