خورشتی, غذای سنتی

قیمه ریزه

یکی از غذاهای سنتی و خوش عطر و بوی ایرانی قیمه ریزه یا به اصطلاح کله گنجشکی است که اصالتاً مربوط به استان اصفهان است. این خوراک خوشمزه طرز تهیه آسانی دارد و به راحتی می توانید آن را برای وعده های ناهار یا شام آماده کنید.

 

مواد لازم:

>> گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

>> سیب زمینی: ۱ عدد

>> نعنا خشک: یک ونیم قاشق غذاخوری

>> ترخون خشک: یک ونیم قاشق غذاخوری

>> آرد نخودچی یا آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری

>> رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

>> زردچوبه: به مقدار لازم

>> فلفل سیاه: به میزان لازم

>> پیاز: ۱ عدد

>> روغن: به میزان لازم

>> آب: یک و نیم پیمانه

>> نمک: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا نیمی از پیاز را نگینی خرد کنید و درون ماهیتابه حاوی روغن با حرارت متوسط کمی تفت دهید تا بلوری و سبک شود. در این فاصله سیب زمینی را مکعبی خرد کنید و به ماهیتابه اضافه کنید تا به همراه پیاز کمی تفت بخورد. پس از آن رُب گوجه فرنگی را اضافه کنید، وقتی خامی آن از بین رفت، یک و نیم پیمانه آب بریزید تا خوب رنگ بگیرد. در مرحله بعد نصف پیاز باقی مانده را رنده کنید و به همراه نعنا خشک، ترخون خشک، فلفل سیاه، زردچوبه، آرد نخودچی یا آرد سوخاری و نمک، با گوشت چرخکرده خوب مخلوط کنید.

در مرحله آخر گوشت را به صورت گلوله های کوچک شکل دهید و کنار بگذارید. حرارت ماهیتابه حاوی سیب زمینی را زیاد کنید تا جوش بیاید سپس کوفته ها را اضافه کنید (اگر آب در حالت جوشیدن نباشد کوفته ها وا می روند) و دَرِ ظرف را بگذارید. بعد از چند دقیقه حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کوفته ها حدود ۴۵ دقیقه بپزد و قیمه ریزه جا بیافتد.

این خوراک خوشمزه را به همراه نان تازه، پیاز و ترشی سرو کنید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *