یکی از محبوب ترین و سنتی ترین غذاهای شیراز کلم پلو است که طرفداران بسیاری دارد. این غذا اصالتاً با کلم قمری تهیه می شود اگرکلم قمری در دسترس نباشد می توان کلم برگ را جایگزین آن کرد. این غذای شیرازی با عطر و طعمی بی نظیر یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ است که طرز تهیه آسان و راحتی دارد پس همین حالا برای طبخ این غذا با ما همراه شوید.
مواد لازم :
>> گوشت چرخ كرده: نيم كيلو
>> ادويه پلويی: ۱ قاشق چايخوری
>> برنج: ۳ پيمانه
>> كلم برگ: ۱ كيلو
>> پیاز: ۲ عدد
>> سبزیجات معطر: (جعفری، شويد، ريحان، تره و سيرتازه) نیم کیلو، ریز خرد شده
>> نمک و فلفل: به میزان لازم
>> روغن: به میزان لازم
>> رب انار: در صورت تمايل
طرز تهيه:
ابتدا گوشت چرخ کرده را کمی نمک بزنید و یکی از پیازها را ریز رنده کنید و با گوشت مخلوط و ورز دهید و به صورت کله گنجشکی در مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
پیاز دیگر را خرد کرده و در ماهیتابه تفت دهید، در این فاصله کلم را بشورید و خلالی خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود. فلفل، ادویه پلویی و نمک را اضافه کنید و کنار بگذارید.
در یک قابلمه آب را جوش آورید و برنج را که از قبل خیساندید درون آن بریزید کمی که برنج پخت ۲ دقیقه قبل از آبکش کردن سبزیجات معطر ریز خرد شده را اضافه کنید و سپس آبکش کنید.
در قابلمه ای دیگر مقدار کمی روغن بریزید و یک لایه از مخلوط برنج و سبزیجات بریزید و لایه دیگر را کلم و پیاز تفت داده شده اضافه کنید به همین صورت لایه لایه ادامه دهید و لایه آخر کله گنجشکی ها را بریزید و سپس دم کنی را بگذارید و اجازه دهید تا ۱ ساعت با حرارت کم دم بکشد.
در پایان کلم پلو خوشمزه را در دیس بکشید و در یک کاسه کوچک هم رب انار بریزید و با هم سرو کنید.
نوش جان