لورک نوعی پنير است و از دوغ گرفته می شود بسيار مطبوع و خوش طعم و سرشار از پروتئین و کلسیم است لورک از چند هزار سال قبل مهمان سفره های مردم مناطق کردنشین بویژه مهاباد است.
مواد لازم برای چهار نفر:
– ماست ۲ لیوان
– آب ۲ لیوان
– کره یک چهارم پیمانه
طرز تهیه:
برای شروع آب و ماست را درون مخلوط کن بریزید و به خوبی مخلوط کنید تا یک دوغ با کیفیت بدست بیاید. اگر مخلوط کن برقی ندارید با همزن دستی به خوبی هم بزنید.
دوغ را درون قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید سپس هم بزنید. همین که نزدیک بود بجوشد زیرش را خاموش کنید و کره را اضافه کنید. اجازه ندهید بجوشد زیرا بافتش خراب می شود. مشاهده می کنید که تا حدی بریده و از آب سبز رنگش جدا شده به این مایع سبز رنگ اصطلاحا “وی” گفته می شود. روی یک توری یک پارچه تنظیف قرار دهید و لورک را روی توی تنظیف بریزید، صبر کنید تا آب آن چکیده شده و لورک فرم بگیرد. آن را در کاسه ریخته و درون یخچال قرار دهید تا خنک شود، لورک معمولا با خرما سرو می شود.