لوز گردو از جمله شیرینیهای خشک است که به راحتی تهیه میشود و ماندگاری بالایی هم دارد.میتوانید این شیرینی خوشمزه را درکمتراز پانزده دقیقه آماده کنید
موادلازم:
– گردو ۱ پیمانه
– شکر ۲ پیمانه
– پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
– زعفران ۱ قاشق غذاخوری
– آب به میزان لازم
– گلاب به میزان لازم
– پودر گل سرخ برای تزیین
طرز تهیه:
ابتدا گردوها را در آسیاب پودر کنید. هل را نیز پودر کنید. زعفران را هم دم کنید و کناری بگذارید.
برای درست کردن شهد لوز گردو، ابتدا در یک قابلمه شکر، آب، گلاب، پودر هل و زعفران را با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی شعله زیاد گاز بگذارید تا آب جوش بیاید. حالا شعله گاز را متوسط کنید و شهد لوز گردو را مدام هم بزنید تا زمانی که شکر کاملا در آب حل و شهد غلیظ و کشداری حاصل شود. سپس گاز را خاموش کنید.
حالا باید همزمان پودر گردو آسیاب شده و شهد را با هم مخلوط کنید، پس وقتی شهد هنوز داغ است گردوهایی را که در مرحله اول آسیاب کردید، به آن اضافه نمایید و سریع و پیوسته هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند، بهطوریکه به دست نچسبد. سپس در کف یک ظرف، سلفون یا کاغذ روغنی بگذارید. برای تزیین لوز گردو، کف ظرف را با پودر گل سرخ بپوشانید. حالا خمیر لوز گردو را کف ظرف با دقت پهن کنید و به کمک یک قاشق یا وردنه به خوبی آن را صاف و یکدست کنید. برای مدت ۵ یا ۶ ساعت، تا زمانی که لوز گردو به خوبی منسجم شود داخل یخچال بگذارید.
برای برش زدن لوز گردو، ظرف را از یخچال خارج کنید. به کمک یک چاقوی مرطوب در تمام سطح لوز گردو برشهای مورب، شبیه به لوزی بزنید. لوزهای گردوی برشزده را در یک ظرف دردار بچینید تا مدت زمان بیشتری تازگی خود را حفظ کنند.