لیموعمانی یا همان لیمو ترش شیرازی خشک شده یکی از چاشنی های خوشمزه و محبوب ماایرانی هاست که در تهیه انواع غذا از آن استفاده میشود و عطر و طعم خاصی به غذا میدهد.
مواد لازم:
– سرکه: یک فنجان
– لیمو ترش شیرازی: یک کیلوگرم
– نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای شروع ، لیموترشهای شیرازی را خوب شسته و روی آنها نمک بریزید. بگذارید یک روز بماند و سپس با آب سرد بشورید. حالا درون یک قابلمه مقداری آب بریزید، سرکه را به آن اضافه کرده و بگذارید به جوش بیاید. حالا لیمو ترشها را به مخلوط آب و سرکه اضافه کنید تا ده ثانیه بجوشند، سپس با آب سرد آبکشی کنید.
حالا مجددا لیموترشهای آبکشی شده را درون مخلوط آب جوش و سرکه بریزید و این بار اجازه دهید به مدت یک دقیقه بجوشند. پس از خنک شدن لیمو ترشها خارج کنید و با خلال دندان سوراخ ریزی روی هر کدام ایجاد کنید، آنها را بر روی یک پارچه نخی قرار دهید و به مدت ده روز زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند. بعد از این مدت لیموها را درون سبد بریزید و بگذارید چند روز هم در سایه بمانند تا کاملا خشک شوند.
در صورت تمایل میتوانید لیمو عمانیها را آسیاب کنید تا پودر یا گرد آن را هم داشته باشید.