ماست موسیر یک چاشنی پرطرفدار با طعمی فوقالعاده است که برای سلامتی هم بسیار مفیده و به عنوان پیش غذا هم میتوان از آن استفاده کرد. موسیر از خانواده سیر و پیاز است و خواص و فواید سیر را دارا است. طبع موسیر گرم و خشک است و موسیر میتواند سردی ماست را از بین ببرد درنتیجه ترکیب ماست و موسیر در کنار هم طبع متعادلی را ایجاد میکند.
مواد لازم:
– یک فنجان ماست کم چرب
– یک دوم فنجان موسیر خشک
– یک چهارم قاشق چایخوری نمک
– یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه
– سه چهارم قاشق چایخوری پودر موسیر
طرز تهیه:
ابتدا باید موسیرهای تازه را کاملا تمیز کرده و بعد خرد کنید و به مدت یک ساعت درون آب سرد خیس کنید. در این یک ساعت، چند بار آب آن را عوض کنید، چون موسیر تازه بسیار تند است.
ماست بهتر است ماست میش (گوسفند) باشد، چون کیفیت ماست موسیر تا حد زیادی به ماست بستگی دارد. حالا موسیرها را ساطوری کنید و داخل ماست بریزید.به ماست و موسیر یک شبانه روز فرصت دهید تا طعم آنها به خوبی باهم مخلوط شود و روز بعد، به میزان لازم نمک و فلفل داخل آن بریزید و خوب هم بزنید.
از پودر موسیر هم می توانید برای تهیه ماست موسیر استفاده کنید. برای این کار باید موسیرهای شستهشده را خشک و آسیاب کنید و حدود یک قاشق مرباخوری پودر موسیر خانگی را که خودتان تهیه کردید در یک لیوان ماست چکیده کم نمک ریخته و آن را درون ظرف شیشهای بریزید و هم بزنید و یک روز بیرون از یخچال قرار دهید.( از پودرموسیر آماده هم می توانید استفاده کنید)
بعد از یک روز، ظرف را داخل یخچال قرار داده و بعد از چند روز که ماست حسابی جا افتاد و طعمها ترکیب شدند، ماست و موسیر شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
در صورت تمایل به عنوان ادویه میتوانید به ماست موسیر کمی پونه و فلفل و یا کرفس کوهی اضافه کنید.