ماشله یکی از غذاهای لذیذ سنتی و محلی ایران است که طعم بسیار خاصی دارد این غذای سبز رنگ که ماش از پایه های اصلی آن است بسیار خوشمزه و خوش عطر است.
مواد لازم:
– ماش: سه پیمانه
– پیاز خرد شده: یک عدد
– سیرخرد شده: پنج حبه
– روغن: به میزان لازم
– برنج نیم دانه یا شکسته: یک پیمانه
– زرد چوبه: به میزان لازم
– نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
برای شروع ماش را که قبلا چند ساعت خیساندیم داخل قابلمه با پنج لیوان آب روی حرارت قرار داده تا بجوشد. بعد از جوشیدن شعله را کم می کنیم و درب ظرف را گذاشته اجازه می دهیم ماش دو ساعت خوب بپزد. اگر لازم بود دوباره آب اضافه می کنیم. برای اینکه ماشله ظاهر بهتری داشته باشد می توانید بعد از پخت ماش پوستههای آن را که سطح آب جمع شدند با کفگیر خارج کنید. در ادامه برنج را اضافه می کنیم و تا جایی که برنج شفته شود می پزیم. برای یکدست شدن ماش و برنج مرتب هم می زنیم تا خوب غلیظ شوند.
در این مرحله پیاز و سیر را خرد کرده و در کمی روغن سرخ می کنیم (مقدار کمی را برای تزئین کنار می گذاریم) و سپس زردچوبه ، نمک و فلفل را اضافه کرده و همه مواد را داخل قابلمه می ریزیم و با برنج و ماش خوب مخلوط می کنیم. در پایان شعله را خاموش کرده و ماشله را در ظرف مناسب سرو می کنیم. نوش جان