ماقوت یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که پایه نشاسته دارد و علاوهبر طعم خوب دارای بافت نرم و لطیفی است که برای سرو در وعده افطار بسیار مناسب است.
دسر ماقوت یکی از انواع دسرهای سنتی شهر یزد است که علاوه بر طعم عالی روش پخت بسیار آسانی دارد و در کمتر از بیست دقیقه آماده سرو میشود.
مواد لازم:
– زعفران دم کرده: نصف فنجان
– خلال بادام یا مغز پسته: به مقدار لازم
– نشاسته گل: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
– آب: ۲ لیوان
– شکر: ۴ قاشق غذاخوری
– گلاب: یک چهارم لیوان
طرزتهیه:
ابتدا نشاسته را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و آب را کم کم به آن اضافه کنید تا نشاسته کاملا در آب حل شود؛ سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا قوام بیاید و بوی خامی نشاسته از بین برود. حدود پانزده دقیقه طول میکشد تا ماقوت کم کم به جوش بیاید و نشاسته بپزد. بعد از این مدت زمان خلال بادام یا پسته را همراه با گلاب به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. یک دقیقه بعد زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و ده دقیقه دیگر با حرارت ملایم هم بزنید تا زعفران کاملا با همه مواد مخلوط شود و ماقوت جا بیافتد. توجه داشته باشید که ماقوت یک دسر نرم و روان است و نباید هنگام پخت بیش از حد غلیظ شود؛ زیرا بعد از سرد شدن بیش از حد سفت میشود؛ پس به غلظت آن در هنگام پخت توجه کنید.
ماقوت آماده را داخل ظرف مخصوص سرو بریزید و کنار بگذارید تا خنک شود. میتوانید روی ماقوت را با خلال پسته،بادام یا غنچه گل محمدی تزیین و نوش جان کنید.