کامکوات یا پرتقال مینیاتوری، که طعم و ظاهری شبیه پرتقال دارد از خانواده مرکبات و بومی کشور چین است. کامکوات را هم به صورت خام با پوست می توان خورد و هم به صورت مربا. مربای کامکوات یکی از خوشمزه ترین و دلچسب ترین مرباهای پرطرفدار استان مازندران است که عطر و طعم بسیار دلپذیری دارد. در ایران، کامکوات در شمال کشور می روید.
این میوه پُرخاصیت سرشار از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها، منگنز، آهن، منیزیم، ویتامین های B، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E، کلسیم، پتاسیم، مس، روی، فیبر، لیمونن و مونوترپن ها می باشد.
موادلازم:
>> کامکوات: ۱ کیلوگرم
>> آب لیمو: ۱ قاشق مرباخوری
>> شکر: حدود ۱ کیلوگرم
>> گلاب: یک سوم لیوان
>> آب: ۳ لیوان
طرزتهیه:
برای درست کردن این مربای خوشمزه، کامکوات ها را خوب بشورید و در صورت تمایل به دلخواه برُش دهید (اسلایس حلقه ای، یا نصف شده) و هسته ها را جدا کنید.
اگر به صورت درسته استفاده می کنید نیازی به خارج کردن هسته ها نیست فقط چند سوراخ کوچک در پوست آن ایجاد کنید و ۱۰ دقیقه در قابلمه حاوی آب درحال جوش قرار دهید. بعد از ۱۰ دقیقه با آب سرد آبکش کنید. برای گرفتن تلخی کامکوات، باید ۲ بار آن را در آب بجوشانید.
بهتر است در پایان ۲ بارجوشاندن، کامکوات ها را ۱ ساعت در آب یخ قرار دهید تا کامکواتها شکل و بافت خود را بعد از جوشاندن از دست ندهند.
در این مرحله درون یک قابلمه دیگر یک لیوان آب و یک سوم لیوان گلاب را به همراه شکر بجوشانیدبعد از حل شدن شکر، کامکوات ها و آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید مربا ۱ ساعت با حرارت کم جوشیده وغلیظ شود.
در پایان گاز را خاموش کنید تا مربا کاملا سرد شود. سپس درون ظرف شیشه ای مناسب نگهداری و مصرف کنید.
نوش جان