غذای سنتی

مرغ و پلو با سویا

 

این پلو مثل شوید باقالی تهیه میشود با این تفاوت که به جای باقالی از سویای سبز استفاده میکنیم

 

مواد لازم :

برنج – شوید – سویا تازه یا منجمد – نمک – آب – روغن یا کره

 

 روش پخت :

اگر از سویای تازه استفاده میکنید بعد از جوش آمدن آب برنج سویا را در آن ریخته و چند دقیقه بپزید و زمانی که کمی نرم شد برنج را اضافه کنید اما اگر از سویای منجمد استفاده میکنید در یکی دو دقیقه آخر پخت برنج و قبل از آبکش کردن سویا را به همان حالت منجمد در آبجوش بریزید و زمانی که آب دوباره به جوش آمد با یکی دو بارقل زدن کاملا میپزد (خیلی سریعتر از سویای غیر منجمد). برخی سویا را با مقدار خیلی کم سیر در کره تفت میدهند و درموقع دم کردن برنج لای آن می پاشند . به همین روش  باقالی را هم میتوانید تهیه کنید.

شوید را بعد شستن کاملا خشک کنید تا بدون آب انداختن و له شدن خرد شود.

اگرغذا را برای مهمانی رسمی تهیه میکنید بهتر است شوید را درشت تر خرد کنید و به برنج در حال جوش اضافه کنید تا به طور یکنواخت در پلو پخش  شده و گلوله و تکه ای نباشد و در ضمن موقع آبکش کردن هم از سوراخ های آبکش خارج نشود . اما برای غذای خانواده بهتر است که شوید را ریز خرد کرده و بعد از آبکش کردن برنج لای آن بپاشید تا بخار پز شده و خواص آن بهتر حفظ شود. در پخت برنج هایی که سبزی دارند در موقع دم کردن پلو به جای آب روغن فقط کمی کره یا روغن داغ روی آنها بدهید.

این غذا را با مرغ یا ماهیچه سرو کنید . و هنگام سروپلو کمی از تنگاب ماهیچه یا مرغ را روی پلو بدهید.

برای تهیه ماهیچه به صورت زیر عمل کنید :

ماهیچه  را بشویید ، پیاز را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن و کمی کره تفت دهید تا نرم شود سپس ماهیچه ها را اضافه کنید ، حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و 10 دقیقه اجازه دهید گوشت تفت بخورد و پس از 10 دقیقه گوشت را برگردانید . سپس  کمی سیرخرد شده و فلفل و زردچوبه روی ماهیچه ها بپاشید ، تکه ای چوب دارچین داخل غذا بیندازید سپس چند لیوان آب اضافه کنید ( دقت کنید که آب روی ماهیچهها را نپوشاند ) ، با حرارت کم به مدت 3 ساعت اجازه دهید ماهیچه ها بپزند و نرم شوند و آب غذا کشیده شود . در این مدت زمان اگر لازم بود مقداری آب جوش اضافه کنید.

نکته :

– این پلو مثل شوید باقالی تهیه میشود . با این تفاوت که به جای باقالی از سویای سبز استفاده میکنیم. 

– از نظر طعم و مزه شبیه باقالی پلوست.

– سویا جایگزین خوبی است برای کسانی که ممکن است به باقالی حساسیت داشته باشند.

– این غذا بسیار آرامش بخش است و بعد از میل کردن آن خواب بسیار شیرین و راحتی خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *